Museu de les Mines de Cercs

 1. Home
 2. »
 3. Museu de les Mines de Cercs
adreça: Colònia Sant Corneli
adreça:
Plaça Sant Romà s/n, Cercs, Berguedà (el)
telèfon: Museu 34 93 824 81 87 / +34 93 824 90 25

 

 

 

El Museu de les Mines de Cercs està pensat com un Centre d'Interpretació de tot el que rodeja el món d'una mina de carbó. És un museu de tècnica i d'història que pretén donar a conèixer les múltiples i estretes relacions entre aquest combustible fòssil i l'entorn geològic. Una representació de com era el paisatge econòmic i humà de l'Alt Berguedà. A través de totes les parts dels museu, tan les exposicions com la part visitable de la mina, expliquen de manera didàctica el món miner a la comarca. La visita al Museu de les Mines de Cercs us permetrà conèixer com era la vida dins la Colònia de Sant Corneli i la feina a la mina de Sant Romà.

 

Museu de les Mines de Cercs. La visita

Una excel·lent manera d'experimentar la sensació d'entrar a una mina i passejar per una de les seves galeries. Podreu veure com n'era de dura la vida dels miners alhora que veureu com era la seva vida familiar fora de la mina.

Al comprar les entrades us assignaran un torn per poder veure l'audiovisual sobre la conca minera de l'Alt Berguedà i després podreu accedir a la mina. La visita al museu té una durada d'1:30 minuts. L'entrada dins la mina es fa sempre amb un guia. Mentre espereu torn es pot visitar lliurement l'exposició.

 

L'exposició permanent està dividida en dos espais

Museu de les Mines de Cercs

 • Primera part. S'exposen els objectes relacionats amb l'explotació del carbó, el transport i el procés de classificació previ al seu ús. També veureu el procés que cal fer per a obtenir-ne electricitat.
 • Segona part. Hi ha exposada els elements de la vida quotidiana de la colònia de Sant Corneli i la seva gent. Hi trobareu espais com l'escola, el dispensari, l'empresa, els treballador, l'empresari... Recentment s'han incorporat dos audiovisuals de les reivindicacions més emblemàtiques del col·lectiu miner: Els fets de Fígols de 1932 i La Tancada de 1977.
 • Finalment també es pot veure com era l'estança d'un miner tot passejant per les diferents habitacions.

Ara toca posar-se el casc per poder accedir a la mina.

Museu de les Mines de Cercs

 • S'entra a la mina de Sant Romà pujats a dalt d'un petit tren miner. Una visita guiada on s'expliquen com eren les condicions de feina dins la mina al llarg de tots els anys que va romandre oberta. El tren s'endinsa dins la mina al llar d'uns XX
 • De tornada a l'exterior de la mina es fa a peu. Durant el recorregut hi han diferents escenaris que representen la feina dins la mina.

A l'entorn del museu hi trobareu diferents vagonetes i grues antigues, algunes s'hi pot pujar.

 

Altres dades d'interès

 • Consulteu preus i horaris a la web, aquí.
 • S'organitzen tallers i activitats addicionals com ara la visita al jaciment de Fumanya.
 • Hi ha un parc infantil
 • El Museu disposa d'una petita botiga
 • Des de la web del Museu us podeu descarregar l'autoguia en diferents idiomes.

 

Recollida de carbó de Ses Majestats els Reis d’Orient a les Mines de Cercs

Recollida de carbó de Ses Majestats els Reis d’Orient

Cada any els Reis d'Orient passen per les Mines de Cercs a buscar el carbó per si cal deixar-lo en alguna de les cases que visiten la Nit de Reix. Consulteu AQUÍ tota la informació. 18 de desembre 2022 de 12 a 14h.

 

Altres llocs d'interès

Excursions en família: La Via del Nicolau
Punt d’interès: Mirador del Telefèric de Vallcebre
Visitar els Jardins Artigas de Gaudí amb nens

El Berguedà amb nens

Catalunya central amb nens

+ COVES I MINES

 

 

Save

Save

Save

Save

Save