Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Pineda de can Ferrer del Coll

  1. Home
  2. »
  3. Pineda de can Ferrer del Coll
adreça:
BV-2242 a Bedorc - Piera Anoia (l')
coordenades: 41.4985106 / 1.7124904 (Pineda de Can Ferrer del Coll)

 

 

 

 

La Pineda de can Ferrer del Coll està situada a Beldorc, a Piera, dins l'espai d'interès natural de les Valls d'Anoia. Es tracta d'una pineda excepcional amb els pins més alts que s'han mesurat a Catalunya. Va ser declarada arbreda monumental l'any 1995. La mitjana d'alçada dels pins és de 16,5m i el més alt arriba fins els 38m d'alçada. Hi podreu arribar fent-hi una passejada. Durant el vendaval Klaus de l'any 2009 alguns arbres de l'arbreda monumental de Bedorc van  caure i malmetre però segueix sent un bonic indret. Excursió familiar i fàcil recomanada per la guineu Dufa.

Pineda de can Ferrer del Coll de Piera

Pineda de can Ferrer del Coll de Piera

Pineda de can Ferrer del Coll de Piera

Les fotos son del blog d'una Selenita. Nosaltres li hem afegit la guineu Dufa de les excursions per l'Anoia. Mireu l'enllaç, trobareu més fotos, un petit mapa del recorregut i més informació.

L'arbreda monumental de Bedorc

Els més grans són un pi blanc que fa 38 metres, segons els registres de la Generalitat, i, una cosa encara més excepcional, un pi pinyer que arriba als 32. A canvi, es tracta d’arbres relativament prims, amb un perímetre de tronc màxim de 3,30, el que els fa vulnerables al vent. De fet, l’any 2009, unes ratxes intenses associades al cicló Klaus en van tombar uns quants. Tot el conjunt, que inclou també una masia l’origen de la qual es remunta al segle XV, així com alzines i altres arbres de mida gran, va ser declarat Arbreda Monumental de Catalunya el 1995. (info)

Com arribar-hi

Des de Piera, ctra. BV-2242 en direcció Sant Esteve Sesoliveres. Al km 4,5, abans d'arribar al Bedorc, davant d'una antiga fàbrica, desviar-se a la dreta per una pista forestal, que ens porta a Can Ferrer del Coll i seguir 300 m.

24 excursions per l'Anoia amb nens petits

Excursions amb nens petits per l'Anoia amb la Dufa

Us deixem AQUÍ l'enllaç per seguir les 24 excursions per l'Anoia amb nens petits. Rutes curtes i fàcil per a cames petites i algunes aptes per fer amb cotxet.

 

Altres llocs d'interès

+jardins i arboretums de Catalunya

sortir amb nens a l'Anoia

 

 

etiquetes: