Activitats estiu

Què fem?

Museu dels Sants d’Olot

  1. Home
  2. »
  3. Museu dels Sants d’Olot
adreça:
Carrer Joaquim Vayreda, 9 - Olot Garrotxa (la)
Club Súper3: No - < de 16 anys gratuït

 

 

 

El Museu dels Sants d’Olot té l’objectiu de presentar l’ofici dedicat a la fabricació artesanal d’imatgeria religiosa. Amb la voluntat d’ampliar-ne l’àmbit d’acció, també dedica una especial atenció a la resta d’oficis artesanals, a la cultura popular i tradicional i a la vida i obra de Marian Vayreda. La faràndula és la gran protagonista del Museu, també hi coneixereu la tècnica artesana i el procés de fabricació de sants. Consulteu les activitats familiars que hi ha programades i les que tenen com a activitats fixes per a infants de diferents edats que converteix la visita amb nens en un espai lúdic i educatiu.

 

 

Museu dels Sants d'Olot

Museu dels Sants d'Olot

Marian Vayreda, pintor i escriptor, va viure a la primera planta del Museu, on va escriure la novel·la La punyalada, obra cabdal de la literatura catalana. El Museu està ubicat en un edifici neogòtic del segle XIX conegut com l’Art Cristià, la construcció del qual va començar a l’any 1890 seguint un projecte elaborat per l’arquitecte modernista Joaquim Codina i Matalí, per encàrrec de Joaquim Vayreda.

 

 

Activitats familiars al Museu

Museu dels Sants d'Olot

Al Museu de la Garrotxa i al Museu dels Sants hi trobareu activitats per fer amb els infants de totes les edats, racons per conèixer l’essència dels Museus a través del joc i l’experimentació. També podeu demanar un quadern d’activitats per fer al llarg de la visita.

Museu dels Sants d'Olot

 

  • Gegants i faràndula: Exposició de Gegants i cabeçuts i jocs a partir de la faràndula. Ai, que el Gegant va sense roba, l’haureu de vestir per sortir a ballar a plaça.
  • Vitralls de colors: Us proposem fer el trencaclosques del vitrall del primer pis del Museu. Sereu capaços de reproduir-lo?
  • On són els xais? : Al Museu dels Sants hi ha una colla de xais amagats. Fixeu-vos-hi bé, a veure si els trobeu tots!
  • Toca Toca: Sí, als Museus també es poden tocar coses! Hem preparat quatre racons perquè pugueu tocar peces.
  • Un Sacco di Sangue: Escape room tots els dissabtes per a majors de 16 anys. Cal reserva.

 

caganers museu dels sants nadal 2022

Activitat Nadal 2022 fins el 8 de gener 2023. Troba els 100 caganers que hi ha per museu i participa al sorteig de 10 caganers.

 

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

zona volcanica de la garrotxa

Us deixem AQUÍ l'enllaç a les diferents excursions i activitats on tenim fitxa dins del Parc Natural. I si us apassionen els volcans i els voleu trepitjar consulteu AQUÍ el llistat d'uns quants volcans de la Garrotxa i d'altres zones de Catalunya. Antigament dins del Parc Nou d'Olot hi havia el Museu dels volcans en la secció de Ciències Naturals del Museu de la Garrotxa. No dubten en visitar el fantàstic Parc Nou, on també es troba el Jardí Botànic.

 

 

Altres llocs d'interès

Visitem volcans

La Garrotxa amb nens

+museus amb nens

 

INSTAGRAM