Què fem?

Museu del pa de Tona

  1. Home
  2. »
  3. Museu del pa de Tona
museu del pa de tona 01
adreça: Carrer Major, 34
adreça:
Tona Osona
horari: a convenir (demaneu al forn)
telèfon: 93 887 04 21

 

 

 

El Museu del Pa de Tona el va fundar en Joaquim Sañé l’any 1982 empès per l’amor cap a la professió. Al museu hi trobareu recopilades més de tres-centes eines relacionades amb la producció del pa,. Des de les que es feien servir a les cases de pagès fins a les eines i estris de les fleques, moltes procedents de la fleca familiar amb un segle d’història. També hi ha una de les col·leccions de pans tradicionals més completa de Catalunya formada per tres-cents pans tradicionals, elaborats majoritàriament a les comarques catalanes. Hi trobareu, també, una notable varietat de pans d’Espanya i una mostra dels que es consumeixen a diferents parts del món.

Museu del pa de Tona de Joaquim Sañé

El Museu del Pa també té una part dedicada a la història del pa. A través de diorames i explicacions didàctiques, es recorre l’origen del pa durant la revolució neolítica, passant per Egipte, Roma i fins a l’edat mitjana europea.

museu del pa de tona de Joaquim Suñé

Per poder-lo visitar us podeu adreçar al forn, situat al mateix carrer del museu o trucant per telèfon.

El museu del pa forma part de la Xarxa de Patrimoni Rural Ecomuseu del Blat. Us recomanem l'excursió dels Molins fariners de Calldetenes. Fareu una bonica ruta circular que passa per diferents molins farines de la zona, entre ells el Molí de Calvaria on hi ha el Museu del blat. Cartells informatius us expliquen les curiositats dels diferents elements que hi trobareu: recs, basses, fonts...

 

Altres llocs d'interès

El Bosc Encantat de Gurb
Ruta de les fonts de Viladrau
Castell de Tona i l’església de Sant Andreu

sortir amb nens a Osona