Què fem?

Mirador de la Xemeneia Walden 7 a Sant Just Desvern

  1. Home
  2. »
  3. Mirador de la Xemeneia Walden 7 a Sant Just Desvern
adreça:
Sant Just Desvern Baix Llobregat (el)

 

 

 

Un dels punts d'interès que podeu trobar al Baix Llobregat és Mirador de la Xemeneia Walden 7 a Sant Just Desvern. La xemeneia era un dels elements de l'antiga fàbrica de ciment Sanson. Ara, s'ha renovat i s'ha adaptat el seu ús com a singular element turístic. Inclou un mirador a dalt de tot de la xemeneia on es pot pujar amb ascensor. A la seva base, a 15 m d'altura, s'hi ha instal·lat un restaurant.

 

Mirador de la Xemeneia Walden 7 a Sant Just Desvern

dades del seu origen (info mnactec.cat)
  • El gener de 1917 es va constituir la societat Auxiliar de la Construcción S. A. que va construir la fàbrica de ciment coneguda popularment com Sanson, que va començar a funcionar tres anys més tard.
  • La xemeneia va ser projectada per l’enginyer nord-americà Clifford Tomlinson, i va començar a funcionar l’any 1924.
  • L’any 1968, les instal·lacions de la fàbrica van traslladar-se al seu actual emplaçament a Sant Feliu de Llobregat.
  • La urbanització dels terrenys va fer que la propietat de la xemeneia passés a l’Ajuntament i el 1984, la Corporació Metropolitana de Barcelona es va responsabilitzar de la restauració de la xemeneia i les sitges.
  • El novembre de 1996 va concloure un espectacular projecte de l’arquitecte Alfred Arribas que va convertir els túnels de fums entre xemeneia i forns de ciment i la base de la xemeneia en un espai lúdic nocturn.
  • A uns 15 metres d’alçada va instal·lar-se un restaurant i a l’interior de la xemeneia s’hi va construir una escala metàl·lica i un ascensor per arribar al mirador superior.

Característiques de l'edifici Walden 7 i la Xemeneia

Mirador de la Xemeneia Walden 7 a Sant Just Desvern

La singularitat de l'edifici Walden 7 fan encara més especial la Xemeneia. L'edifici s'alça on abans s'ubicava la Fàbrica de Ciments Sanso. Un impacte enorme sobre l'entorn per les seves dimensions i la desmesurada potència de la seva volumetria d'immens cristall mineral. La seva alçada depassa els 40 metres i té quinze plantes.

Xemeneia de formigó armat de 104 metres d’alçada a la qual, en els últims 15 anys, s’han anat afegint diferents estructures per adaptar-la a les noves funcions.
• Als peus de la xemeneia hi ha 16 sitges de ciment, vuit d’elles de nova construcció.
• Al capdamunt hi ha una plataforma-mirador metàl·lica a la qual s’accedeix mitjançant un ascensor interior.

Per a accedir al mirador s'ha de contactar amb el restaurant Mirador, a l'avinguda Indústria 12 o al telèfon 93 499 03 42.

 

Ruta amb el TRAM pel Baix Llobregat

Hi podeu arribar amb la ruta del Tram Baix, parada Walden (T3) . Activa la promoció i hi podràs pujar de manera gratuïta 0€. 

 

 

Altres llocs d'interès

 

INSTAGRAM