Descobrir Castelldefels amb nens, caminada urbana

 1. Home
 2. »
 3. Descobrir Castelldefels amb nens, caminada urbana
adreça:
Castelldefels, Baix Llobregat (el)

 

 

 

Descobrir Castelldefels amb nens amb una complerta i suau caminada en família. Presidida pel seu Castell, el municipi de Castelldefels és un dels punts turístics de la costa del Baix Llobregat. L'itinerari es pot fer a peu o en bicicleta durant tot l'any. Els seus gairebé 10Km i el fet de transcorre gran part per asfalt el poden fer una mica pesat si es compara amb una caminada per la muntanya. La caminada comença des del peu del Castell i baixa fins la platja en un itinerari circular.

Abans de fer la ruta per descobrir Castelldefels amb nens us recomanem consultar les activitats que s'hi fan al municipi. El municipi disposa d'una agenda turística molt àmplia i variada.

 

Descobrir Castelldefels amb nens. Dades i mapa

Descobrir Castelldefels amb nens, caminada urbana

podeu seguir l'itinerari guiat amb l'App gratuïta de Natura Local

Descobrir Castelldefels amb nens, caminada urbana

Descobrir Castelldefels amb nens. Itinerari

Es tracta d'una caminada urbana que us permetrà descobrir el patrimoni urbanístic de la població però també la seva part més natural.

Descobrir Castelldefels amb nens, caminada urbana

 • L'itinerari comença als peus del Castell que es visitable. Actualment es conserven 12 de les torres de guaita construïdes com a punts estratègics de defensa a mitjans del s XVI.
 • Seguirem per dins de la població descobrint algunes de les antigues masies, places i carrers que envolten la plaça Major.
 • Suaument continuarem cap a la plana on hi havien els camps de conreu, terres amunt del camí Ral.
 • Caldrà creuar les Marines, que antigament eren aiguamolls i zones dunars per arriba al Canal Olímpic. Aquí també es troba el Campus Universitari envoltat de camps de cultiu.
 • El recorregut travessa la zona urbanitzada de La Pineda, abans havien estat uns aiguamolls. Es van drenar per poder-hi plantar nous conreus i es van protegir amb pins plantats a les dunes.
 • S'arriba a la platja, a la zona de les palmeres washingtonies, la Plaça de les Palmeres. Resseguir el passeig marítim fins arribar a una petita pineda de pins pinyers esculpits pel vent.
 • Entre les dunes transcorren uns camins senyalats amb balises on trobareu panells informatius de les plantes.
 • Continuarem passarem pels retalls de boscos de ribera que antigament es formaven en llacunes interiors. L'estany de l'Olla del Rei Joan II és artificial però reconforta aturar-se una estona a l'ombra de l'albereda.
 • Tornarem creuant infraestructures per dalt i per baix, fins a la moderna plaça de l’Estació i d’aquí a la plaça de l'Ajuntament.

 

Altres llocs d'interès

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes: