Què fem?

Ruta per Castelldefels

 1. Home
 2. »
 3. Ruta per Castelldefels
adreça:
Castelldefels, Baix Llobregat (el)

 

 

 

Ruta per Castelldefels amb nens amb una complerta i suau caminada en família. Presidida pel seu Castell, el municipi de Castelldefels és un dels punts turístics de la costa del Baix Llobregat. L'itinerari es pot fer a peu o en bicicleta durant tot l'any. Els seus gairebé 10Km i el fet de transcorre gran part per asfalt el poden fer una mica pesat si es compara amb una caminada per la muntanya. La caminada comença des del peu del Castell i baixa fins la platja passant per l'estany de l'Olla del Rei Joan II.

Abans de fer la ruta per descobrir Castelldefels amb nens us recomanem consultar les activitats que s'hi fan al municipi. El municipi disposa d'una agenda turística molt àmplia i variada.

 

Ruta per Castelldefels amb nens. Dades i mapa

Descobrir Castelldefels amb nens, caminada urbana

podeu seguir l'itinerari guiat amb l'App gratuïta de Natura Local

Descobrir Castelldefels amb nens, caminada urbana

Descobrir Castelldefels amb nens. Itinerari

Es tracta d'una caminada urbana que us permetrà descobrir el patrimoni urbanístic de la població però també la seva part més natural.

Descobrir Castelldefels amb nens, caminada urbana

 • L'itinerari comença als peus del Castell que es visitable. Actualment es conserven 12 de les torres de guaita construïdes com a punts estratègics de defensa a mitjans del s XVI.
 • Seguirem per dins de la població descobrint algunes de les antigues masies, places i carrers que envolten la plaça Major.

Descobrir Castelldefels amb nens, caminada urbana

 • Suaument continuarem cap a la plana on hi havien els camps de conreu, terres amunt del camí Ral.

Descobrir Castelldefels amb nens, caminada urbana

 • Caldrà creuar les Marines, que antigament eren aiguamolls i zones dunars per arriba al Canal Olímpic. Aquí també es troba el Campus Universitari envoltat de camps de cultiu.

Descobrir Castelldefels amb nens, caminada urbana

 • El recorregut travessa la zona urbanitzada de La Pineda, abans havien estat uns aiguamolls. Es van drenar per poder-hi plantar nous conreus i es van protegir amb pins plantats a les dunes.
 • S'arriba a la platja, a la zona de les palmeres washingtonies, la Plaça de les Palmeres. Resseguir el passeig marítim fins arribar a una petita pineda de pins pinyers esculpits pel vent.
 • Entre les dunes transcorren uns camins senyalats amb balises on trobareu panells informatius de les plantes.

Estany de l'Olla del Rei

Descobrir Castelldefels amb nens, caminada urbana

Estany de l'olla

La zona humida del Campus del Baix Llobregat, popularment coneguda com a Olla del Rei, és una zona humida d'elevat valor ecològic ubicada al municipi de Castelldefels, la llacuna de la qual va ser creada l'any 1998 al costat del campus de la UPC. L'estany és artificial i va ser creat per resoldre les inundacions que patia Castelldefels en casos de plugues extremes. Actualment és zona de pas d'aus.

 • Continuarem passarem pels retalls de boscos de ribera que antigament es formaven en llacunes interiors. L'estany de l'Olla del Rei Joan II és artificial però reconforta aturar-se una estona a l'ombra de l'albereda.
 • Tornarem creuant infraestructures per dalt i per baix, fins a la moderna plaça de l’Estació i d’aquí a la plaça de l'Ajuntament.

Castelldefels en família

Castelldefels amb nens

AQUÍ podeu veure sortides, parcs i activitats per gaudir de Castelldefels en família.

 

Altres llocs d'interès

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes: