baner cavatast

Què fem?

Font d’Horta al Pantà de Foix

 1. Home
 2. »
 3. Font d’Horta al Pantà de Foix
adreça:
Masia de la Creu, Castellet i la Gornal Alt Penedès (l')

 

 

 

 

La ruta de la Font d'Horta al Pantà de Foix és un itinerari senyalitzat i circular fàcil per fer amb nens. Segueix el sender local SL-C91. Transcorre vorejant un tram del pantà i s'enfila una mica per tenir bones vistes. Al llarg del recorregut trobareu un punt d'observació d'aus i boniques perspectives del Castell de Castellet. Excursió familiar.

 

La font d'Horta al Pantà de Foix. Dades i mapa

 • Distància: 4,2Km
 • Temps: 2 hores
 • Dificultat: baixa
 • Tipus de ruta: circular i senyalitzada

font d'Horta al Panta de Foix mapa

itinerari dels PN del Pantà de Foix

 

La Font d'Horta al Pantà de Foix. Itinerari

La ruta comença a tocar de la Masia de La Creu, on podeu deixar el cotxe en una esplanada. Veureu un edifici abandonat. Teniu un panell informatiu de la ruta i l'inici de l'excursió.

font d'Horta al Panta de Foix inici

 • Trobareu dos camins, ambdós segueixen l'itinerari. Podeu començar per on vulgueu, seguint la ruta en sentit horari o antihorari. En aquesta ocasió s'ha fet en sentit antihorari. Aneu seguint les marques blanques i verdes del sender local.
 • El sender es desvia una mica per acostar-vos a la Font d'Horta, situada en un bonic entorn. No porta aigua.
 • Un cop passada la font s'ha de seguir direcció Cal Bladet.
 • Baixareu per unes escales on ja tindreu a la vista el Castell de Castellet. Actualment és la seu del Centre Internacional UNESCO per a la Reserva de la Biosfera Mediterrània.
 • Heu de deixar la pista principal i desviar-vos per un caminet i passar el cadenat. Aviat trobareu una zona de nidificació d'aus.

font d'Horta al Panta de Foix observatori d'aus

Mirador d'aus aquàtiques del Pantà de Foix

 • En aquest punt l'itinerari voreja el pantà, cosa que li dona un bonic atractiu al caminar a tocar de l'aigua. Arribareu a l'observatori d'aus. Si teniu sort podreu observar aus aquàtiques.
 • Continuar seguint les indicacions direcció la Masia La Creu passant entre camps i cases. El camí fa pujada cosa que us permetrà tenir bones vistes de Montserrat.
 • A la cruïlla deixem la pista i seguiu per sender de la dreta i seguir-lo fins arribar al punt d'inici de l'excursió.

 

Rutes de llegenda i rondalles - Fitxa 13

La cova d'or

Temps enrere es creia que, a mig camí entre el Foix i Clariana, hi havia un tresor amagat en un pou conegut com la Cova d’Or. Molta gent s’hi apropava però, com que era tan profund que no se’n distingia el fons, ningú no s’atrevia a davallar-hi. Un bon dia, un cavaller va arribar a Clariana i va demanar a un vailet del poble que el guiés fins a la famosa cova. Quan van ser-hi a prop, el cavaller va fullejar un misteriós llibre, va encendre una espelma i va endinsar-se al forat. El xicotet, que esperava fora, al cap de llarga estona va veure que començaven a sortir moltíssims cargols de l’interior.

De seguida, també va aparèixer el cavaller, amb dos sarrons farcits de ves a saber què, i va ordenar al nen que s’omplís les butxaques d’aquells animalons i se n’anés de pressa. El marrec va córrer  cap a casa i, quan va arribar-hi, es va endur una grata sorpresa: els cargols s’havien convertit en monedes d’or! Des d’aleshores, molta gent ha visitat la cova, però mai més ningú no ha trobat ni cargols ni monedes d’or.

Veure rutes de llegenda i rondalles

 

+ activitats i rutes Alt Penedès

+rutes circulars