Què fem?

Parc Natural del Pont Nou de Sant Pere de Riudebitlles

  1. Home
  2. »
  3. Parc Natural del Pont Nou de Sant Pere de Riudebitlles
adreça:
La Carretera 177, Sant Pere de Riudebitlles Alt Penedès (l')
coordenades: 41.4498901 / 1.6908206

 

 

 

En el Parc Natural del Parc Nou és troba l'aqüeducte de Riudebitlles, una construcció medieval que canalitzava i transportava l'aigua. L'estructura porta les aigües de la Sèquia Comunal per sobre el torrent d'en Guilló alimentant els molins i els horts. Antigament l'aigua que porta permet moure les rodes hidràuliques dels deu molins paperers que hi havia a la "Vila". Actualment la zona s'ha convertit en una zona de lleure on hi podeu trobar taules de pícnic i molt espai gaudir de l'entorn natural.

 

 

Parc Natural del Pont Nou, l'aqüeducte de Sant pere de Riudebitlles

Camí del Riu tram Sant Pere de Riudebitlles

Parc Natural del Pont Nou de Sant Pere de Riudebitlles

Parc Natural del Pont Nou de Sant Pere de Riudebitlles

La singularitat d'aquest element el converteix en un símbol del municipi, on al voltant del pont es troba el Parc Natural del Pont Nou. Hi trobareu una àmplia zona lúdica amb taules de pícnic i  camins per fer-hi una bona passejada. Si seguir per torrent de Guilló endins, arran de camí, es pot gaudir d'una magnífica i densa vegetació d'àlbers blancs, roures, pins, alzines i d'altres. (+info)

 

Zona de pícnic del Parc Natural del Pont Nou

Zona de pícnic del Parc Natural del Pont Nou

Hi trobareu taules de pícnic (abans hi havia barbacoes però sembla que ara les han tret). Teniu més fotos de l'entorn al blog Som de pícnic.

 

Camí el riu a Sant Pere de Riudebitlles

Camí del Riu tram Sant Pere de Riudebitlles

Si teniu ganes de caminar una estona, molt a prop, des del mateix poble de Riudebitlles surt el tram del Camí del riu. Forma part de l'itinerari dels rius Mediona-Bitlles de l'Anoia. Un itinerari que transcorre pràcticament paral·lel al riu, resseguint la llera, i on podreu trobar diferents elements d'aigua. La ruta comença al pont del barri de l'Altra Banda passa per la Font del Quadres i l'espai de pícnic dels Plàtans d'en Soler per arribar al Pèlag Bullidor. Podeu seguir l'itinerari riu amunt cap a Sant Quintí de Mediona. AQUÍ us deixem la ruta.

 

 

+ activitats i rutes pel ALT PENEDÈS

+rutes d'aigua

+àrees de lleure

 

 

 

INSTAGRAM