Què fem?

Font de can Macià a Òdena

  1. Home
  2. »
  3. Font de can Macià a Òdena
adreça:
carrer Bonavista - Òdena Anoia (l')
coordenades: 41.605464 / 1.645729

 

 

 

 

Aquesta és una de les excursions amb nens petits que ens proposen per descobrir els espais naturals de l'Anoia. En aquest cas podreu fer una ruta circular que us durà fins la font de can Macià per continuar pel raval d'Aguilera i passant per diferents fonts. Es pot fer amb cotxet, de rodes gruixudes, però com sempre s'aconsella que els nens caminin.

Font de can Macià a Òdena i raval d'Aguilera

Font de can Macià a Òdena i raval d'Aguilera

  • Distància:  6,5 km.
  • Tipus de ruta: circular
  • Dificultat: fàcil
  • Inici ruta: des del carrer Bonavista d'Òdena
  • ruta wikiloc: Anoia Turisme

Es tracta d'una ruta circular i fàcil que us permet visitar els voltants d'Òdena. Passareu per diferents fonts, veureu dues cabanes de pedra seca i una església.  Durant tot el recorregut tindreu les vistes d’Igualada, el puig d’Aguilera, camps de conreu, vinyes i oliveres. Ben a prop de la font hi trobareu una àrea de pícnic. L'excursió es pot fer amb cotxet de rodes grosses però com sempre recomanen des del recull millor aprofiteu perquè els nens caminin.

Font de can Macià a Òdena i raval d'Aguilera

Recorregut: Seguim el carrer de Bonavista fins al carrer de la Font. Trobarem l’inici del camí de les vinyes amb una taula de pícnic, i continuarem el camí fins a arribar a la font de Can Macià. Passada la font, girarem a l’esquerra i la pista ens durà fins al raval d’Aguilera. Passat el Raval, continuarem per la pista, que ens durà novament a Òdena.

Mercedes, el nom del respatller de la font

Font de can Macià a Òdena i raval d'Aguilera

L'àmbit de la font està definit per una volta de quadrant d'esfera construïda amb pedra, amb un arc frontal constituït per una rosca de dovelles poc treballades. Davant de l'espai cobert de la font s'estén un espai obert o placeta, amb un banc a cada banda, construïts amb pedra i formigó. El banc situat a la
banda de llevant disposa d'un respatller construït amb un muret de còdols de riera, acabat amb forma arrodonida i amb una inscripció realitzada amb peces incrustades de marbre blanc on es llegeix: MERCEDES. La reforma d'aquesta font va ser dedicada a Mercedes Ciervo Sinclair, esposa de Joan Vives, al qual va ser l'impulsor d'una de les grans reformes de can Macià en el primer terç del segle XX. (info)

24 excursions per l'Anoia amb nens petits

Excursions amb nens petits per l'Anoia amb la Dufa

Us deixem AQUÍ l'enllaç per seguir les 24 excursions per l'Anoia amb nens petits. Rutes curtes i fàcil per a cames petites i algunes aptes per fer amb cotxet.

 

Altres llocs d'interès

+rutes a fonts

sortir amb nens a l'Anoia