Activitats estiu

Què fem?

de Tavertet a l’ermita de Sant Corneli

  1. Home
  2. »
  3. de Tavertet a l’ermita de Sant Corneli
adreça:
Tavertet, Osona

pasajes y paisajes logo

 

 

 

L'excursió de Tavertet a l'ermita de Sant Corneli és un itinerari senyalitzat i fàcil per fer amb nens per la zona del Collsacabra. La primera part del traçat és molt planera, tret de l'últim tram, des de la masia de Novelles que el sender és fa més costerut. Darrera de l'ermita hi ha un dolmen. Si voleu caminar més podeu fer la ruta circular, encara que més exigent fins la Rocallarga.

 

de Tavertet a l'ermita de Sant Corneli. Dades i mapa

natura local

La ruta circular es pot fer de manera autoguiada amb l'app de Natura Local. L'itinerari que us portem acaba en el punt verd del mapa, l'ermita de Sant Corneli.

de Tavertet a l'ermita de Sant Corneli. Itinerari

L'itinerari fins l'ermita de sant Corneli no presenta dificultat i és força planera, tret de l'últim tram que es fa més costerut. Es pot començar l'excursió des de Tavertet o continuar amb el cotxe per la pista fins la masia de Novelles (Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya). Un cop aquí només us cal seguir el sender fins l'ermita. Us recomanem, però, fer la ruta a peu des del poble per gaudir pas a pas de tota l'excursió.

  • A Tavertet veureu indicadors que senyalen l'itinerari, només cal seguir-los sense problemes. I, depenent del ritme en poc més de dues hores.
  • Un cop a l'esplanada de l'ermita podreu gaudir d'unes bones vistes. Si aneu a la part del darrera de Sant Corneli veureu un dolmen.
  • la tornada es fa refent el camí.

Balma de Cortins

*Si voleu caminar més i continuar fins la Rocallarga i passar per la Balma de Cortins us recomanem seguir la ruta autoguiada de Natura Local. En cas de fer-ho recordeu que l'itinerari ja és més exigent per si el feu amb nens. Es tracta d'una ruta circular de pràcticament 11 quilòmetres.

 

Altres llocs d'interès

Excursions en família: la roca Foradada – Cantonigòs
Senderisme en família: Salt de Sallent – Rupit
Santuari de Cabrera al Collsacabra

sortir amb nens per Osona

+ rutes megalítiques

 

 

 

etiquetes: