Què fem?

de cala Canyers a cala Estreta a Palamós

  1. Home
  2. »
  3. de cala Canyers a cala Estreta a Palamós
Cala Corbs
Cala Canyers
Cala Estreta
Cala CorbsCala CanyersCala Estreta
adreça:
Palamós, Baix Empordà (el)

 

 

 

Una bonica sortida per visitar un dels paratges més bonics de la Costa Brava. El tram del Camí de Ronda de cala Canyers a cala Estreta a Palamós seguix el traçat del GR92. Ens descobrirà cales tan boniques com la Cala dels Corbs i Cala Estreta. Aquest és, segurament per a molts, uns dels millors trams del Camí de Ronda, ja que es troben les cales pràcticament verges. Situades en un entorn natural on no hi va arribar la construcció massiva.

Per fer el recorregut amb calma i no trobar-hi excessiva gent es recomana fer l'excursió al mes de maig, just quan comença la calor.

totnens-cami-ronda-cala-canyers-cala-estreta6

de cala Canyers a cala Estreta a Palamós. Itinerari

  • En aquest cas s'ha optat per fe un bon tros del camí en cotxe. Just agafant un camí que trobem abans d'arribar a l'aparcament de cala Castell. Cal dir que hi ha una barrera que tanquen als mesos d'estiu. Perquè estigui aixecada cal anar-hi aviat; la tanquen a mitjans de Juny i durant tot l'estiu.
  • Després de 1,5 km de pista forestal s'arriba a la cala Canyers. Es tracta d'una cala molt petita, uns 60 m de longitud per 25 m d'ample. Des del camí de ronda la vista es magnífica. Tot és  vegetació, exceptuant dues petites cases de pescadors.
  • Cala Estreta és una de les poques cales de sorra fina en aquest entorn. Es distingeix per una llengua de sorra que s'endinsa fins a una roca anomenada "la Roja" que separa la cala en dos parts.
  • Seguint el Camí de Ronda s'arriba a la següent cala, la Cala Corbs. Té 'uns 50m longitud x 8m d'ample és molt petita i rocosa. Per accedir-hi cal baixar per unes escales de pedra. És habitual trobar-nos caiacs o barques que fondegen en aquestes cales. Al ser de difícil accés, només s'hi arriba pel camí de ronda, caminant un bon tros o per l'aigua. Això fa que siguin cales força solitàries. De fet, en moltes es practica el nudisme. La cala és de pedres grosses. La seva aigua de color turquesa convida al bany. És aconsellable fer-ho amb calçat, peus de gat o calçat de plàstic, per evitar les possibles punxades amb les garotes. Si nedeu una mica es pot arribar a la zona on part de les roques formen una bassa i l'aigua. L'aigua està tan plana que sembla una piscina natural.

 

 totnens-cami-ronda-cala-canyers-cala-estreta7Cala Corbs

camins de ronda a la costa brava amb nens

  • La contrapartida a la tranquil·litat i la bellesa de les cales d'aquest tram del Camí de Ronda és que no hi trobareu cap tipus de servei.
  • Si aneu amb nens petits ho haureu de tenir en compte com també el fet que depenent de l'edat el seu accés pot resultar una mica complicat.
  • La majoria, al haver-hi poca afluència de gent, permeten el nudisme.

INSTAGRAM