baner tram baix

Què fem?

Circuits d’orientació a la Vall de Boí

  1. Home
  2. »
  3. Circuits d’orientació a la Vall de Boí
adreça: Pg. Sant Feliu, 43
adreça:
Barruera Alta Ribagorça (l')
telèfon: 973 694 000 (centre d'Informació de Barruera)
correu electrònic: vallboi@vallboi.com

 

 

 

Els circuits d'orientació de la Vall de Boí permeten descobrir el territori tot seguint les fites. Estan indicats per a tot tipus de públic, entre ells, el familiar amb nens. Una activitat que es pot fer com un passeig tot caminant i gaudint de l'entorn. Per als més esportistes també resulten indicades per fer-les corrent. De moment hi ha tres circuit, a Barruera, Durro i Taüll. Us podeu descarregar els mapes o sol·licitar-los al Centre d'Informació de Barruera.

 

Circuits d'orientació a la Vall de Boí, de fita a fita descobrint el territori.

Circuits d'orientació a la Vall de Boí

Descobreix la vall a través dels mapes d'orientació de Barruera, Durro i Taüll. Una activitat per aprendre, relacionar-te amb el medi, la cultura i el patrimoni de la Vall de Boí. L'activitat és gratuïta i està adreçada a tothom. Als pdf trobareu un mapa d'orientació on hi ha marcades les fites. N'hi ha de tres colors diferents que corresponen al nivell de dificultat. Cada mapa té 15 o 16 fites per on heu de passar a buscar els codis. La dificultat es mesura per la distància entre fita i fita i el desnivell del traçat. Feu el recorregut en l'ordre que vulgueu i aneu anotant els codis de control al full. Quan acabeu podeu portar les portar el mapa amb els codis de control correctes a l’Oficina de Turisme de la Vall de Boí (Barruera).

Els colors de les fites indiquen el grau de dificultat

Circuits d'orientació a la Vall de Boí

part del pdf on cal escriure el codi de  control de la fita (mapa de Durro a la capçalera)

  • Verd: Recorreguts molt fàcils, amb poc desnivell i distàncies curtes. Ideals per començar a interpretar un mapa i aprendre orientació en família.
  • Blau: Un nivell d’exigència superior. Augmenta la distància i el desnivell. A vegades hauràs d’abandonar la comoditat del camí per endinsar-te en algun tram de camp a través. El nivell perfecte per evolucionar després del circuit verd.
  • Vermell Pensat per a orientadors més experimentats. Desnivell i distància exigent. Abandona el camí i endinsa't en el territori a través de prats, boscos, espais oberts i tancats.

 

Què cal fer per seguir el circuit d'orientació de la Vall de Boi?

Circuits d'orientació a la Vall de Boí

  • Descarrega't el mapa o demana'l a l'Oficina de Turisme (Barruera) i tria mapa de la ruta que vols fer.
  • Troba les fites. Pots seguir l’ordre que vulguis, tria el nivell (color) que més s’adapti a les teves necessitats o fes-les totes.
  • Localitza el nord amb l’ajuda del mapa i orienta’l correctament. Imagina’t que hi ets a dins i situat. Ja pots començar la recerca.
  • Fita localitzada. Cada pal o fita té un color, que correspon amb el  nivell de dificultat. A la placa hi ha escrit el número que surt al mapa i també el codi de control. Aquest està format per 1 lletra + 1 número. Anoteu-lo al dors del mapa i llegeix el seu contingut per conèixer coses del territori: geografia, la vegetació, els llocs i els costums...

Tres circuit d'orientació per la Vall de Boí

Teniu els accessos als corresponents pdf AQUÍ

 

Altres llocs d'interès

Ruta de la fauna de Senet
Cascada El Salto a Senet de Barravés
Centre de fauna del Pont de Suert

sortir amb nens per l'Alta Ribagorça

excursions l'Alt Pirineu i Aran

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

etiquetes: