Què fem?

Castell de Montclús

 1. Home
 2. »
 3. Castell de Montclús
castell de Montclús
castell de Montclús
adreça:
Sant Esteve de Palautordera, Vallès Oriental (el)

 

 

 

El Castell de Montclús és una castell termenat que es troba  dins el terme municipal de Sant Esteve de Palautordera, al Baix Montseny. Com la majoria de castells està situat en un lloc estratègic, en un turó conegut com el serrat dels Moros, damunt de la Plana de Palautordera. El castell, es configura com a una de les fortaleses del Massís del Montseny. Als voltants de l'edificació s'han trobat restes d'un antic poblat ibèric. La pujada fins el castell no presenta dificultats i es pot fer tranquil·lament amb nens. L'itinerari transcorre primer per una camí de sorra i l'últim tram per un estret i agradable sender. El castell ha estat declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. Ens trobem dins el Parc natural del Montseny.

 

Castell de Montclús. dades i mapa

 • Dificultat: fàcil
 • Recorregut: lineal, d'anada i tornada
 • Cal destacar que per accedir al Castell de Montclús cal creuar la Tordera per un gual. Es pot passar per sobre de les pedres o mullant-se els peus, tot depèn del cabal del moment.

Castell de Montclús

 

Castell de Montclús. Itinerari

La ruta es pot començar des de l'aparcament de la hípica de Can Marc. En aquesta ocasió, però, per tal d'allargar una mica l'itinerari es prefereix deixar el cotxe al costat de l'ermita de Santa Margarida. Un cop aquí cal anar a peu fins la hípica.

Castell de Montclús

 

 • Un cop passada la zona dels cavalls trobareu un cartell que indica la ruta del castell.
 • El camí continua en baixada fins la zona de gual per creuar la Tordera. Depenent del cabal us pot costar més o menys creuar-la. Hi ha un caminet de pedres per travessar-la, però a vegades poden estar cobertes d'aigua.
 • Un cop creuada la Tordera seguir pel camí de sorra. Cal anar pel camí de la dreta fins trobar una cruïlla.
 • Arribats a la cruïlla continuar per l'esquerre fins que s'acaba el camí i comença els sender que s'endinsa al bosc. Un bosc espès i molt be conservat. A partir d'aquí el terreny canvia radicalment. Deixem el camí per continuar per un corriol o sender.
 • Seguir pujant fins trobar el pla dels eucaliptus. Creuar la zona dels alts eucaliptus i seguir les indicacions que hi ha al camí que condueixen al castell.
 • Continuar pel sender, que ara s'enfila una mica, fins apropar-nos al castell. Aviat es poden veure les primeres parets de la construcció.
 • La tornada es fa pel mateix camí per on hem vingut.

 

*Si voleu veure més fotos del castell seguiu l'enllaç Catalunya Medieval

 

Altres llocs d'interès

Parc de l’Arborètum, l’Arbreda del Montseny
Ruta de la riera de Vallfornès amb nens
Excursions en família: L’empedrat de Morou – El Montseny

sortir amb nens pel Vallès Oriental

 

Save

Save

Save

Save

Save