baner tram baix

Què fem?

Castell de Castellolí

  1. Home
  2. »
  3. Castell de Castellolí
adreça:
Camí de Cal Jaume - Castellolí Anoia (l')

 

 

 

Visitem el Castell de Castellolí, un castell enrunat amb bones vistes. Es troba situat a la cresta superior d’un turó que controla el pas natural entre la conca d’Òdena i el coll del Bruc. Hi podeu arribar amb el cotxe per una pista que us eixa just a sota i només haureu de pujar fins el cim. Si preferiu fer una ruta més llarga al final us deixem alguns enllaços. Aquí us descobrim, amb fotos, aquest castell de mitjans del segle X de la comarca de l'Anoia. Des del castell podeu arribar fins les Coves de Cal Llucià.

 

Castell de Castellolí

El castell està construït en dos nivells diferents i s’ajusta al perfil de la roca. Al superior, s’alça una torre i diverses dependències, com ara una gran cisterna. A la part inferior hi destaca l’església romànica de Sant Vicenç, que ofereix una façana espectacular amb contraforts, lesenes i arcs llombards. Davant de l’església, controlant la part més baixa i més accessible, hi ha una construcció poligonal a mode de baluard que protegia l’entrada al recinte. (+info)

En aquesta ocasió s'arriba al castell per la pista que va a la residència canina El Gos Blanc. Des d'aquí es fa l'excursió fins les Coves de Cal Llucià i després s'agafa el cotxe per arribar fins els peus del castell.

Les runes del castell

Castell de Castellolí

Castell de Castellolí

Castell de Castellolí

Castell de Castellolí

Castell de Castellolí

 

Les vistes des del castell

Castell de Castellolí

Castell de Castellolí

Castell de Castellolí

Castell de Castellolí

 

Les coves de Cal Llucià

Les restes de ceràmica recollides a l'interior de les coves permeten documentar la seva ocupació humana durant el neolític antic post cardial (4200-3800 aC.). El Museu d'Arqueologia de Catalunya i el Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia custodien material arqueològic procedent d'aquest jaciment. (+info)

Coves de Cal Llúcia a Castellolí

veure fitxa de les Coves de Cal Llucià AQUÍ.

 

Font del Ferro i Balma de Soteres

Font del Ferro i Balma de Soteres

Us deixem diferents rutes de wikiloc que passen per la Font del Ferro i la balma Soteres, que estan molt a prop de les coves. En la descripció de l'excursió nosaltres no hi hem anat. També es pot fer la ruta circular passant pel Castell de Castellolí.

  • ruta 1: circular des de Castelloli del blog Mama, què fem demà? - coves i castell 8,16 Km
  • ruta2: lineal des del Gos Blanc - coves i balma Soteres (foto de la balma) 3,79 Km.
  • ruta3: circular surt des de Castellolí i passa pel castell, la font del Ferro, les coves i la balma 12,56 Km.

 

+ activitats i rutes per l'Anoia

+balmes, coves i mines amb nens

 

INSTAGRAM