home dels nassos

Qualsevol excusa o celebració resulta ideal per engrescar als més petits a fer una manualitat. En aquest cas, cada 31 de desembre es celebra el dia de l’Home dels nassos. I es passeja, i passegen, homes, dones i nens amb tants nassos com dies li queda a l’any. Per fer-ho més divertit hi ha qui disfressa la seva nàpia fent-la més gran. Us proposem fer nassos divertits amb els nens.

L’Home dels nassos – fem un súper nas amb una ouera

oueres per a manualitats

Per fer un súper nas necessitareu una ouera de cartró, unes tisores i una goma elàstica. I els petits artistes poden decorar el seu nas pintant-lo de colors o simulant el musell o morro d’algun animal.

No fa falta res més per convertir-se en el nen dels nassos!

nas de pallasso amb oueresI si pinteu el nas de vermell us convertireu amb un divertit pallasso.

Tret de la foto de les oueres que és nostra, els nassos de pallasso i les fotos de la nena amb diferents nassos les hem trobat a Pinterest.

La tradició de l’home dels nassos

L’Home dels nassos és un personatge mitològic que té tants nassos com dies té l’any. És una tradició que es manté a Catalunya, València o La Rioja. Tan sols hom el pot veure, però, el trenta-u de desembre o cap d’any. Fent-se visible solament el darrer dia de l’any, el personatge mitològic té, com tots els humans, un sol nas, i per tant, pot ser qualsevol persona.

Tradicionalment, se sol explicar a la mainada que en aquest dia surt l’Home dels nassos, una persona que té tants nassos com dies té l’any. Hom els ho explica de tal forma manera que els nens s’imaginen un personatge estrafolari amb 365 nassos a la cara, sense pensar que el 31 de desembre resta un sol dia per acabar l’any. (info Viquipèdia)

Bona feina!!!

+ manualitats amb oueres

+ disfresses infantils

Instagram totnens