totnens-deco-zones-de-joc-habitacio-infantil1

Hem seleccionat algunes de les propostes de la zona de joc, playrooms, que podeu muntar a l’habitació infantil o en algun espai o racó de casa reservat als nens. Totes les propostes que us portem les hem tret del web The boo and the boy, i la tria ha estat personal, encara que hem mirat d’escollir un ventall  d’idees i bones solucions perquè els nens hi trobin un espai agradable i adequat per jugar.

Es fa una mica complicat seleccionar segons quines opcions, sobretot, quan a vegades, aquestes, queden supeditades a l’economia familiar o a l’espai del qual es disposa, per això, com acostumem a dir en els post de manualitats agafeu els models -les fotos- com a exemples i adapteu-les a cada situació i casa particular.

Esperem que les fotos que hem triat us inspirin.

Mobiliari adaptat per la zona de joc dels nens

totnens-deco-zones-de-joc-habitacio-infantil3

totnens-deco-zones-de-joc-habitacio-infantil2

totnens-deco-zones-de-joc-habitacio-infantil8

Disposar d’un moble com els d’aquestes fotos on els nens puguin entrar, enfilar-se i jugar sempre els hi resulta molt atractiu i es converteixen en espais únics plens d’aventures. Mini casetes amb llum amb terrats reconvertits amb zona de lectura infantil, espais on enfilar-se i poder baixar amb tobogan…

Espais especials convertits en zona de joc

totnens-deco-zones-de-joc-habitacio-infantil9

En aquest cas es tracte de reconvertir un espai petit i de “poca utilitat” en un espai especial per als nens: un forat de l’escala o una habitació molt estreta i petita, un armari de paret, es poden transformar en una mini habitació exclusiva per als petits, ben il·luminada i plena de color. També podeu reconvertir un armari de paret en una botiga, un quiosc, una caseta o en una cabana pel joc.

totnens-deco-zones-de-joc-habitacio-infantil11

Un moble d’estanteries pot esdevenir una caseta per les nines i, si li poseu rodes el joc es pot traslladar on estigui el nen. Aprofitar un racó per construir una cabana, a l’estil de les dels arbres, és el lloc ideal i reservat per als nens.

Habitacions infantils i sales de j0c 

totnens-deco-zones-de-joc-habitacio-infantil5

totnens-deco-zones-de-joc-habitacio-infantil10

totnens-deco-zones-de-joc-habitacio-infantil7

Aquí us hem portat diferents habitacions reservades com a zones de joc, podreu observar que tot té el seu lloc. Es imprescindible que el nen tingui les joguines accessibles de la mateixa manera que és important que aquestes tinguin el seu lloc per guardar-les un cop han acabat de jugar. Això és important tant en les sales de joc com en l’habitació infantil.

totnens-deco-zones-de-joc-habitacio-infantil6

Reserveu un espai per la creativitat plàstica, una taula infantil on poder dibuixar, pintar, escriure o jugar amb jocs de taula. Si teniu espai mireu de posar-hi una pissarra de guix o retoladors o un cavallet on poder pintar.

totnens-deco-zones-de-joc-habitacio-infantil4

Tant important és tenir un espai per jugar com un espai reservat per exposar les seves creacions.