Les Falles dels Pirineus
|

Calendari Falles dels Pirineus

Les Falles dels Pirineus

El foc és un element important en moltes de les festes tradicionals i populars de Catalunya. Les Falles dels Pirineus, que es celebren majoritàriament els mesos de juny i juliol, son d’aquelles festes que s’han de viure com a mínim un cop. No només és l’espectacle de foc, sinó és l’entorn i tot el que representen. La festa de les falles es celebra en seixanta-tres pobles dels Pirineus i Pre-Pirineus (34 de França, 17 de Catalunya, 9 d’Aragó i 3 d’Andorra). Cada poble li dona un caràcter singular i té una manera diferent de fer, d’encendre i de viure la festa del foc i baixada de falles. No us perdeu l’espectacle de les festes del foc dels Pirineus.

del 16 de juny al 22 de juliol 2023

Calendari de les Falles dels Pirineus 2023

La Baixada de Falles

Us deixem el calendari des les diferents festes ordenat per ordre alfabètic.  Nosaltres només n’hem inclòs alguns. En la data teniu els enllaços que hem trobat (anirem actualitzant). Alta Ribagorça (foto portada)

Les Falles declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat des del 2015

Les Festes del Foc del Solstici d’Estiu als Pirineus (falles, haros i brandons) en la seva Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat l’any 2015. (+ìnfo)

Atles de les Festes del foc dels Pirineus – Editorial El Dimoni Pelut

Atles de les Festes del foc dels Pirineus - Editorial El Dimoni Pelut
atles de les festes del foc als pirineus

Una mateixa tradició representada de diferents maneres segons el poble on es celebra. Si voleu descobrir de manera lúdica i amb rigor com es celebren les diferents festes del foc llegiu el llibre de l’editorial El Dimoni Pelut: Atles de les festes del foc dels Pirineus. A l’enllaç teniu la ressenya que en varem fer, no us el perdeu!

AGENDA D’ACTIVITATS

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *