Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions
Experiments amb sal
| | | |

Experiments amb sal

Experiments amb sal

Hem preparat un recull d’experiment amb sal. Es tracta bàsicament de manualitats on la sal n’és l’ingredient fonamental. Podreu aprendre a fer cristalls de sal de diferents maneres, divertir-vos pintant sal o preparant una massa per fer fòssils. Al final teniu un experiment molt senzill on utilitzar una hipòtesi, un procés i un resultat que igual us sorprèn.

Fem ous de cristalls de sal

veure AQUÍ font original

Es tracta d’un senzill experiment on podreu veure com s’evapora l’aigua i forma cristalls amb la sal que hi heu barrejat. Us cal alguna silueta, aquí han dibuixat ous, i aigua on hi heu barrejat sal fins que ses saturi. Aboqueu amb compte l’aigua a la safata i deixeu que s’evapori. Obtindreu ous amb cristalls de sal.

Fem flocs de neu de cristalls de sal

veure AQUÍ font original

En aquest cas els cristalls també es produeix per la saturació de sal a l’aigua però s’obté de manera diferent. Submergint una estrella feta amb un neteja pipes dins d’un got saturat de sal.

Pintem flocs de neu amb sal

pintem flocs de neu de sal

veure AQUÍ font original

Aquí més que un experiment es tracta de veure l’efecte que es produeix quan pintem la sal tot ressaltant-ne les figures. S’ha dibuixat un floc de neu i li han posat colla per enganxar la sal i després pintar.

Ous de cristall amb sal Epson

veure AQUÍ font original

Per a fer aquest ou de cristall necessitareu una clofa d’ou buida i ben neta, un pinzell, colorant i sal Epson (que cristal·litza més ràpid i en forma de primes agulles). S’ha de dissoldre la sal en aigua calenta. Mireu l’enllaç.

Pasta de sal per modelar i decorar

veure AQUÍ font orginal

La gràcia d’aquesta manualitat és que primer cal preparar la pasta de sal i farina. Un cop feta s’esten per embolicar una llauna i convertir-la en un porta llapis. La massa es pot decorar enganxant abans que s’assequi peces de color. També la podeu pintar.

Fòssils de dinosaures amb pasta de sal

veure AQUÍ font original

En aquesta ocasió també es prepara una massa amb sal i farina però per donar-li un aspecte més sorrenc es fa servir farina integral. Prepareu la massa i feu-ne medalles per després, amb dinosaures o animals de plàstic, marcar les empremtes com si fossin fòssils. Enterreu-los i a jugar a fer d’arqueòlegs.

Experiment amb blat de moro sal i un pot

veure AQUÍ font original

Finalment us deixem un experiment on s’ha d’observar el comportament del blat de moro dins d’un pot de sal. Què passa si ho poseu tot i ho barregeu? I si ho repetiu?

+Aprenem (experiment i jocs per gaudir aprenent)

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat