| | |

6 manualitats amb plats per ajudar a aprendre conceptes

totnens-aprenem-fet-amb-plats-plastic1veure font original

Entre els post més consultats del web hi ha els de manualitats amb plats de plàstic, sobretot els que serveixen per fer animals en un plat  o manualitats decoratives diverses. El post d’avui pertany a la nostra secció Aprenem, i us mostrarem com es poden fer manualitats per aprendre amb un simple plat de plàstic. Conceptes com les fraccions matemàtiques, les hores, les fases de la lluna, els estats d’ànim o, evidentment, l’abecedari o l’escriptura.

En totes aquestes manualitats els plats de plàstic són la base, una base que el nen, sobretot a l’escola, està acostumat a utilitzar com a material de treball. Com podeu comprovar, per fer aquestes manualitats d’aprenentatge amb els nens també podeu fer servir com a base una cartolina, un tros de cartró o simplement un full, però amb el plat de plàstic queda molt bé, oi?

Manualitats amb plast de plàstic: aprendre les fases de la lluna

totnens-aprenem-fet-amb-plats-plastic4veure font original

En una classe d’astronomia treballar els planetes, les estrelles o com en aquest, les fases de la lluna fent una manualitat queda molt més clar. En el primer exemple, sempre que no sigui l’hora de berenar, es pot utilitzar una galeta oreo oberta.

totnens-aprenem-fet-amb-plats-plastic6veure font original

En aquest cas s’utilitza el plat de plàstic per retallar les diferents fases lunars. Enganxades en una cartolina fins i tot es pot penjar a l’habitació dels nens com a decoració.

Abecedari en un plat de plàstic

totnens-aprenem-fet-amb-plats-plastic3

totnens-aprenem-fet-amb-plats-plastic5

Hi ha moltes maneres de treballar les lletres, de construir paraules i d’ensenyar a llegir i escriure d’una manera lúdica i creativa als nens. Amb aquests plats amb l’abecedari, en majúscules o lletra lligada, podeu preparar diferents jocs on les lletres i el lèxic siguin la base.

Repassar les fraccions matemàtiques amb un plat de plàstic

totnens-aprenem-fet-amb-plats-plastic10veure font original 1, 2

També es pot dividir el plat en diferents trossos i que el nen el decori de forma diferent com en el primer cas, o de manera lliure. Retallar el plat en diferents parts per explicar-ne les fraccions.

totnens-aprenem-fet-amb-plats-plastic2veure font original

Feu servir dos plats de colors diferent (per distingir millor la fracció), feu-li un tall a cada plat des de l’extrem fins el punt central -com es veu en la l’última foto de la sèrie- al fer rodar el plat anireu obtenir la fracció.

Rellotges en un plat de plàstic per aprendre les hores

totnens-aprenem-fet-amb-plats-plastic7veure font original 1, 2

Tic-tac, tic-tac… aprendre les hores, sobretot en català, resulta moltes vegades complicat. Aquí us deixem dos rellotges fets amb un plat de plàstic, un on s’inclouen els minuts i l’altre en forma d’original rellotge de sol en un plat Recordeu el rellotge fet amb pedres de colors que us vàrem portar? Mireu, mireu

Manualitats en un plat per aprendre els colors i els fenòmens meteorològics

totnens-aprenem-fet-amb-plats-plastic9veure font original 1, 2

També podeu fer servir els plats de plàstic com a base per ensenyar els colors primaris i secundaris. Un plat com a marcador dels temps. Aquest últim exemple segur que als nens els hi agrada, sobretot ara a la tardor o a l’hivern, on els canvis al cel poden fer moure gairebé cada dia l’indicador del temps.

Aprenem els estats d’ànim dibuixats en un plat

totnens-aprenem-fet-amb-plats-plastic8veure font original 1, 2

Ja us havíem parlat de les emocions llegint les cares aquí, avui les recordem dibuixades en els plats.

Bona feina !!!

Bon aprenentatge !!!

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat