baner tram baix

|

Aprenem: les emocions llegint les cares

totnens-aprenem-les-emocions2

Les expressions d’una cara són el mirall perfecte per adonar-nos de l’estat d’ànim de cadascú. Resulta divertit veure les diferents cares que posem, o posen els altres, quan tenen por, estan tristos, es senten alegres, estan espantats… Als nens, que el hi agrada desxifrar les cares i imitar l’estat d’ànim del qui tenen al davant, podran comprovar que ells també hi juguen cada dia; amb una sorpresa, al tastar una cosa àcida, un petit descobriment, una alegria…

L’aprenem de totnens d’avui us vol mostrar diferents maneres de treballar el tema de les emocions amb els nens, identificant els estats d’ànims, ja sigui mirant-se al mirall, veient i jugant amb fotografies, dibuixant o fent creatives manualitats on les expressions de les cares siguin l’eix principal.

Aprenem a dibuixar les nostres emocions

totnens-aprenem-les-emocions1veure font original

Un bon exercici és veure com ens canvia la cara segons el què expressem. La proposta que us portem de Still Playing School mostra com el nen llegeix perfectament les seves emocions reflectides al mirall. Fer una cara de sorpresa, de ràbia, de dolor, d’alegria, tristor… per després dibuixar-la al full i escriure’n una frase o l’estat d’ànim a la qual associa.

Manualitats per fer amb nens per treballar les emocions

totnens-aprenem-les-emocions6veure font original 1, 2

Una altra manera de treballar les emocions és la de crear jocs com vocabulari, de memòria o de relacions utilitzant fotografies de nens o adults on expressin diferents estat emocionals. Hi ha nens que els hi agrada més identificar els estats d’ànim en una fotografia que en un dibuix.

totnens-aprenem-les-emocions3veure font Mr Printerable

Aquesta manualitat de fer cares i dotar-les d’expressions emocionals ja és tot un clàssic entre les manualitats per fer amb nens. Podeu fer-les de moltes maneres, sense enganxar les peces, amb retalls de fotografies… també es poden fer servir diferents materials. Aquí us podeu descarregar el pdf per imprimir.

totnens-aprenem-les-emocions5veure font original 1, 2

Els plats de plàstic els podeu fer servir per crear caretes o màscares per expressar emocions. La segona manualitat permet al nen interactuar amb el personatge, pot estar content, enfadat, trist… segons faci rodar el tub interior i aparegui la cara dibuixada.

totnens-aprenem-les-emocions7veure font original

Aquestes fitxes de fotografies estan pensades per treballar els aspectes emocionals en nens autistes.

Creatives cares per treballar les emocions

totnens-aprenem-les-emocions4veure font original

Dibuixar o pintar cares en diferents objectes d’una manera creativa i divertida, ja sigui com en la primera foto, en uns globus, o en aquestes pilotes de colors és una manualitat per a nens. Podeu utilitzar qualsevol material per fer les cares, boles de suro blanc, pilotes, tubs de cartró, podeu decorar pedres amb cares, fer un collage amb retalls de fotos

 

Aprenem, ens divertim !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat