Activitats estiu

Què fem?

Sauva Negra

  1. Home
  2. »
  3. Sauva Negra
adreça:
Carrer Major - Castellcir Moianès (el)
coordenades: 41.7607902 / 2.1519058

 

 

 

La Sauva Negra és una fageda de singular bellesa que està protegida dins del Pla d’Espais d’Interès Natural. Dins de la fageda es troba la font sulfurosa de Sauva Negra on us podreu refrescar. Us deixem diferents itineraris de blocs i rutes de wikiloc que passen per la fageda de la Sauva Negra. Els colors canvien depenent de l'època de l'any en que hi aneu.

La Sauva Negra des de Castellcir

La fageda de la Sauva Negra

Partim, en aquest cas, de la proposta de l'Ajuntament de Castellcir.

  • ruta 1: Per arribar-hi sortirem des de Castellcir, agafant el camí que hi ha al costat esquerra del Local, i que baixa fins la Riera de Castellcir. Sense travessar-la, s’ha d’anar seguint Riera amunt, fins el fons de la vall de la Riera de Castellcir. Ara cal pujar fins la masia anomenada Casa Nova del Castell i seguir un camí de bosc que ens portarà fins a la font.
  • ruta 2: cap a la Font de la Sauva Negra al blog de Ramon Solé. Hi trobareu informació de la font.
  • ruta 3: itinerari circular des de Castellcir Castell de Popa i fageda al blog CAT de setmana.
  • ruta 4: Castellcir - la Sauva Negra - Castell de la Popa al wikiloc de Miquel Vivet

La fageda de la Sauva Negra

La fageda de la Sauva Negra

La fageda (fagus sylvatica) integrada dins el PEIN és una de les més meridionals que existeixen, ja que és pròpia del centre d'Europa. Més enllà del seu valor com a especímens botànics, la seva importància rau en l'ecosistema que hi va associat, fet que va ser reconegut mitjançant la seva protecció com a arbres d'interès local. (info) Espai d'interès natural de 110 Ha de les quals 40 pertanyen al municipi de Centelles.

Fagedes de Catalunya

Les fagedes de Catalunya, boscos singulars per anar d'excursió

Altres llocs d'interès