Salt de la minyona

  1. Home
  2. »
  3. Salt de la minyona
adreça:
Osona
coordenades: 41.9340988 / 2.3639083 (Salt de la Minyona)

 

 

 

El Salt de la Minyona és un petit mirador situat en un altiplà de les Guilleries, encavallat entre dos penya-segats. Les aigües van erosionar fortament els estrats solubles dels cingles dels Munts de Vilanova de Sau. Així es va formar una llenca vertical i estreta de roca conglomerada d'un centenar de metres, que puja des de la base de la cinglera fins al mateix planell, formant una estructura geològica singular. L'excursió fins el cim es pot fer amb nens però cal tenir en compte que l'últim tram és força costerut. La pujada fins el Mirador és un dels clàssics de l'excursionisme d'Osona.

 

Salt de la minyona

Ruta des de web de Folgueroles

Indret molt visitat pel seu fàcil accés. Cal seguir la pista que es troba un cop passat el nucli de Folgueroles en direcció a Vilanova de Sau. el trencant el trobareu just després del pont del Vent. Hi ha un rètol indicatiu. En aquest punt, deixant la carretera podem agafar una pista que puja als Munts i és apta per a vehicles.

En el camí de pujada ens trobem la petita capella de la Verge del Camí, capella creada fent paret per fora d'una gran pedra i treien les terres de sota creant aquesta singular capella.

Salt de la minyona

foto de Natura Local (veure ruta autoguiada)

Des d'aquest punt, que es troba a 832 metres d'alçada, es poden admirar gran part de les Guilleries. Una simple barana de ferro de més de 80 m que contorneja les cingleres, separa del buit que origina un espadat.

 

Ruta feta per Con los niños a cuestas

Teniu tota la ruta i podeu seguir-la a través de les fotos fetes al llarg de l'itinerari.

Salt de la minyona

ruta del Salt de la Minyona a Con los niños a cuestas

 

 

 

+ activitats i rutes per Osona

+ Miradors

 

 

INSTAGRAM

 

 

etiquetes: