baner tram baix

Què fem?

Ruta del camí de l’aigua a La Pobla de Segur

 1. Home
 2. »
 3. Ruta del camí de l’aigua a La Pobla de Segur
adreça:
La Pobla de Segur, Pallars Jussà (el)

 

 

 

La ruta del camí de l'aigua a La Pobla de Segur permet descobrir com l'aigua ha marcat la història del municipi i part de la comarca. Des de construccions com l'embasament de Sant Antoni o la Central Hidroelèctrica Venedot a espais naturals com ara la plana dels horts a tocar del Flamisell, l'aiguabarreig amb la noguera Pallaresa o el bosc de ribera. Un plàcid recorregut per descobrir elements arquitectònics i culturals del municipi i l'enton natural del seu voltant.

 

 

Ruta del camí de l'aigua a La Pobla de Segur. Dades i mapa

Ruta del camí de l'aigua a La Pobla de Segur

Ruta del camí de l'aigua a La Pobla de Segur

La ruta no fa un recorregut cent per cent circular, per seguir-lo correctament us recomanem l'app de Natura Local.

 

 

Ruta del camí de l'aigua a La Pobla de Segur. Itinerari

 • L'itinerari comença a l'estació de tren de la Pobla de Segur i continua fins l'embassament de Sant Antoni tot passant pel monument dedicat als raiers.
 • Segueix fins l'aiguabarreig, la confluència del Flamisell i la Noguera Pallaresa, on les aigües es barreges.
 • La ruta proposada continua fins el Pont del Claverol, a 1 quilòmetre de La Pobla. Es tracta d'un nucli molt arrelat a la història dels raiers.
 • Seguir remuntant el riu pel camí del Venedot per un espai del bosc de ribera inclòs a la xarxa EIN (Espais d'Interès Natural). El tram és força agradable i transcorre per un bosquet on hi ha una zona de lleure.
 • Finalment s'arriba a la Central Hidroelèctrica del Venedot que fou inaugurada l'any 1920.

Ruta del camí de l'aigua a La Pobla de Segur

 • La ruta canvia d'espai i s'endinsa cap al municipi. L'Oficina de turisme la trobareu dins el recinte modernista de la casa Mauri.

Ruta del camí de l'aigua a La Pobla de Segur

 • Travessar el Parc Alcalde Boixareu, creat l'any 1950 com a jardí romàntic. Actualment és un dels centres neuràlgics de la vila. Hi trobareu arbres exòtics com algunes coníferes, concretament cedres de grans dimensions. Actualment acull diversos equipaments com el camp de futbol, el casal Cívic, i l'edifici polivalent Raiers II, a més de l'escola Els Raiers. Disposa de zona infantils.
 • A la plana del Flamisell, on sembla que abans hi havia bosc de ribera, s'estenen els horts del municipi. Un terreny  molt ric gràcies als nutrients aportats pel riu durant les crescudes.
 • Contempleu edificis singulars com el El molí d'oli de Sant Josep, Comú de Particulars, ara centre cultural, o la porta senyorial de la casa Orteu. A la plaça de la Pedra es poden veure edificis d'estils i èpoques diferents, des de medievals a noucentistes.
 • Tornar al punt inicial.

 

Altres llocs d'interès

Excursions en família: volta als estanys de Basturs

Pallars Jussà amb nens

Alt Pirineu i Aran amb nens

 

 

INSTAGRAM

 

 

etiquetes: