Què fem?

Cova de Gel a Gavet de la Conca

 1. Home
 2. »
 3. Cova de Gel a Gavet de la Conca
adreça:
Gavet de la Conca, Pallars Jussà (el)

 

 

 

L'excursió fins la Cova de Gel a Gavet de la Conca, al Pallars Jussà és una ruta apte per a nens acostumats a caminar. El tram que baixa fins la cova és la part més exigent ja que té una bona baixada. Ara que un cop a baix l'entrada i la visita a la cova s'ho valen. La zona és força calorosa i circula en zones amb poca ombra, per això es recomana no fer-la en ple estiu. Durant el camí, sobretot a l'inici, podreu veure trinxeres de la Guerra Civil. Us recomanem portar llanternes, encara que no són imprescindibles.

 

Cova de Gel a Gavet de la Conca. Dades i mapa

 • Distancia: 11.8 Km (anar i tornar)
 • Desnivell: 400 m
 • Durada: 4 hores
 • Dificultat: mitjana
 • Edat aconsellable: nens acostumats a caminar (a partir de 7/8 anys).
 • Època: tot l’any (a l’estiu pot ser una zona molt calorosa i hi ha trams sense ombra).
 • Inici: Hostal Roig (Gavet de la Conca, tot i que s'hi sol arribar des de Vilanova de Meià).

 

Cova de Gel a Gavet de la Conca

El track allarga l'excursió fins el Tossal de Mirapallars (100Cims). Nosaltres només farem la ruta fins la Cova de Gel.

 

Cova de Gel a Gavet de la Conca. Itinerari

La visita de coves, i en especial aquesta amb una entrada tan espectacular, sempre fa gràcia als nens. L'itinerari només presenta una zona exigent, el tram de baixada a la cova des de la cabana del pastors. Per això està indicada per a nens una mica més grans i acostumats a caminar. El tram de la baixada a la cova és força costerut i si està moll podeu relliscar. Cal anar amb compte.

Cova de Gel a Gavet de la Conca

La ruta només està senyalitzada parcialment però no presenta dificultats per seguir-la. Encara que no sigui imprescindible us recomanem portar llanternes. Pel camí passarem per alzinars, rouredes i boixedes i podreu descobrir les restes d'antigues trinxeres de la Guerra civil.

 • S'inicia la caminada des de l'Hostal Roig.
 • Cal seguir el GR-1, marques vermelles i blanques, fins la desviació al Tossal de Mirapallars, a l'esquerra. Hi ha un pal indicadors. A la dreta ens queda una cabana de pastor, que és la única que ens trobarem a la ruta.
 • Una mica més endavant un pal indicador informa de la desviació, a la dreta, cap a la Cova de Gel. També trobareu uns panells informatius..
 • A partir d'aquí es deixa el GR-1 per seguir el camí marcat amb fites i marques grogues fins la cova. Pareu atenció i no perdeu les marques!
 • Podeu entrar a la cova però, com sempre, cal vigilar.
 • La tornada es fa pel mateix camí.

 

Cova de Gel a Gavet de la Conca

A la zona, i al principi del camí, hi ha un bon grapat de trinxeres de la guerra civil, usades després, també, pels maquis.

Si teniu més ganes de caminar sempre us podeu allargar-vos fins el Tossal de Mirapallars (100Cims), pel Montsec de Rúbies.Però anant amb nens la caminada fins la cova ja és una bona ruta.

 

Cova o Forat de Gel

Cova de Gel a Gavet de la Conca

La Cova (o Forat) del Gel fa uns setanta metres de fondària, per uns vint-i-cinc d’amplada i uns deu d’alçada. Té una inclinació de trenta a quaranta graus que fa, que juntament al trobar-se a l’obaga, mantingui unes temperatures baixes tot l’any. A l’hivern l’aire fred hi queda atrapat, no podent creant-se corrents a l’estiu, sota la capa d’aire calent exterior (una cosa similar a la inversió tèrmica). A la seva entrada hi ha una font improvisada que recull l’aigua dels degotalls.

 

 

Altres llocs d'interès

Excursions en família: volta als estanys de Basturs
Ruta a la Vall Fosca amb nens: de La Torre de Capdella a Mont-ros
Excursió per Capdella pel camí del Canal Xic

Pallars Jussà amb nens

+ excursions a l'Alt Pirineu i Aran amb nens

+ coves i mines amb nens

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes: