Què fem?

Ruta de les fonts de Folgueroles

  1. Home
  2. »
  3. Ruta de les fonts de Folgueroles
signatura Verdaguer
Font dels Pecats
Font Trobada
Font del Molí
Font de Cal Guarda
signatura VerdaguerFont dels PecatsFont TrobadaFont del MolíFont de Cal Guarda
adreça: carrer Major (Ajuntament)
adreça:
Folgueroles Osona
coordenades: 41.9351762 / 2.3101564

 

 

 

 

La ruta de les fonts de Folgueroles és una curta i bonica excursió per fer amb nens. Connecta les fonts que afloren als marges del torrent de Folgueroles i del torrent del Lledoner. Itinerari circular que passa de font a font i que té com a punts destacats l'àrea de la font Trobada i l'original signatura de Verdaguer. Itinerari molt atractiu per fer-lo a la tardor per gaudir dels seus torrats colors.

 

Ruta de les fonts de Folgueroles

ruta de les fonts a Folgueroles

Al ser una ruta circular es pot començar des de qualsevol punt. Aquí ve marcat des del mateix Centre d'Informació de Folgueroles de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Que ragi aigua de les font ve molt determinat per la quantitat de pluges de l'any. Us podeu trobar que algunes no baixa ni gota.

Passareu per l'àrea de la font Trobada, on hi han bancs de pedra i alguna taula de pícnic. Un indret obert i bonic on hi ha la petita presa de la Font Trobada

  • Interès natural: La ruta condueix a reflexionar sobre la necessitat de l'aigua per donar pas a la vida, ja sigui per regar parcel·les d'horta o per donar pas a una exuberant vegetació de ribera i d'ambients humit que constitueixen l'habitat de gran diversitat d'espècies de fauna. Granotes verdes, salamandres, i ànecs coll verd s'amaguen entre canyes i bogues als medis aquàtics i els petits esquirols i ratolins de bosc troben refugi entre els freixes, salzes, pollancres i aurons que vesteixen el torrent tot recollint pinyes i avellanes per passar l'hivern.
  • Interès fotogràfic: Els clar-obscurs del Torrent del Lledoner encisen amb racons d'especial bellesa i les senzilles fonts conserven un encant intemporal que convida a aturar-se un moment i escoltar el suau rumor de l'aigua.
  • El Centre d'Informació de l'Espai Natural a la Plaça Verdaguer de Folgueroles: ofereix una magnífica cloenda a aquest itinerari amb una didàctica exposició sobre els elements d'interès de l'Espai Natural de les Guilleries -Savasssona (a la planta baixa de l'ajuntament)

ruta de les fonts a Folgueroles

petita presa de la Font Trobada

*Veure les fonts de Folgueroles que té inventariades l'ajuntament.

 

Àrea de la font Trobada a Folgueroles

area lleure Folgueroles

 

 

 

 

Teniu gran esplanada, la font, bancs de pedra i taula de pícnic.

 

+ activitats i rutes Osona

+ rutes a fonts

 

 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

etiquetes: