Què fem?

Pont de les Arnaules o Pont Foradat

  1. Home
  2. »
  3. Pont de les Arnaules o Pont Foradat
adreça:
Pont de Vilomara i Rocafort, Bages (el)
coordenades: 41.702361 / 1.863538,139 (Pont de les Arnaules o Pont Foradat)

 

 

 

El Pont de les Arnaules o Pont Foradat és una de les meravelles geològiques de la comarca del Bages. Es tracta d'un pont natural de roca de més de 40 milions d'anys. I, una de les joies del Geoparc de la Catalunya Central. Situat a la costa de la dreta de la Vall del Llobregat, damunt del municipi del Pont de Vilomara i Rocafort.  Pertany, però, al terme municipal de Manresa. L'accés fins l'indret on es troba el pont és fàcil i apte per fer amb nens. Creuar-lo amb nens no és perillós però cal anar amb molt de compte, sobretot amb els més petits ja que és estret i no està protegit.

 

 

Pont de les Arnaules o Pont Foradat. Itinerari

Pont de les Arnaules o Pont Foradat

 

La ruta fins el pont és força senzilla. Podeu accedir-hi des del mateix Pont de Vilomara, tot creuant els seu impressionat pont medieval. També s'hi pot arribar des de l'altre costat, des de Manresa, tot creuant l'autopista i seguir la pista (veure ruta).

En aquest ocasió l'itinerari es fa des del Pont de Vilomara.

Pont de les Arnaules o Pont Foradat

  • Creuar el pont i seguir per l'esquerre.
  • Continuar, en pujada, fins trobar un sender marcat amb una fita -marques blanques i grogues. A la dreta el camí us portarà fins el mirador natural sobre el Pont de Vilomara. Cal seguir per l'esquerre per anar fins el Pont Foradat. Ara el sender fa baixada. El camí és estret i amb forces pedres però no presenta dificultat. Continuar caminant aproximadament uns 2 Km fins arribar al pont Foradat.
  • La tornada es fa refent el camí. Si voleu caminar més, passat el pont el sender segueix, paral·lel a l'autopista fins creuar-la cap a Manresa.

Pont de les Arnaules o Pont Foradat

Pont de les Arnaules o Pont Foradat. Dades

Pont de les Arnaules o Pont Foradat

Els manresans coneixen aquest indret com el Pont de Les Arnaules, mentre que la denominació de el Pont Foradat és la que rep per part dels vilomarencs. Situat a la Vall del Llobregat damunt del Pont de Vilomara però dins el terme de Manresa, a la zona coneguda com les Arnaules.

Pont de les Arnaules o Pont Foradat

Es tracta d'una llarga llenca de roca calcària nummulítica que ha quedat separada del vessant per on discorre un petit i esporàdic torrent, formant un pont natural de roca que uneix els dos costats. El pont de les Arnaules mesura 27 metres de longitud total, dels quals 13,2 metres corresponen al tram buit per ambdós costats. L'amplada oscil·la entre els 2,7 metres de la secció més ampla als només 85 centímetres de la més estreta. Queda suspès a 10,7 metres, damunt del torrent.

 

Altres llocs d'interès

 

 

 

etiquetes: