Què fem?

Parc de les Planes (jocs inclusius)

  1. Home
  2. »
  3. Parc de les Planes (jocs inclusius)
web:
fotos de: de la zona infantil J.Guillamat
adreça: Av. d'Isabel la Catòlica
adreça:
Hospitalet de Llobregat Barcelonès (el)
coordenades: 41.365739 / 2.105620

 

 

 

 

El parc de les Planes de l'Hospitalet de Llobregat ocupa uns 70mil m2. Situat en un enclavament natural funcona com a eix vertebrador de barris. La natura, on la vegetació creix ufanosa convida passejar i gaudir de l'entorn. És també una agradable sorpresa i un petit tresor, enmig de la trama urbana densa i desordenada del seu voltant. Amb el Parc, barris abans totalment aïllats es retroben i poden disposar conjuntament d'aquest valuós patrimoni. Destaca la zona de la xemeneia ara plena de jocs inclusius i terra de cautxú amb ondulacions.

 

Parc de les Planes (jocs inclusius)

Una riera divideix el parc en dues àrees ben diferents:

  • La primera va de la riera del Cementiri a l'avinguda d'Isabel la Catòlica. És la zona arbrada més frondosa del parc, amb petits i relaxants racons habilitats per al repòs i un turonet artificial que fa de mirador.
  • La segona de la riera del Cementiri al carrer del Teide.  Aquest és el sector est del parc, on se situen els pendents més forts que pugen cap al turó de les Planes.

 

Jocs inclusius, els tobogans de colors

El disseny d'aquest nou espai s'ha fet tenint en compte la perspectiva d'inclusió, amb l'objectiu que tots els infants puguin gaudir d'aquesta zona lúdica independentment de l'edat, el gènere i qualsevol tipus de discapacitat o limitació física.

Parc de les Planes

Jocs inclusius al voltant de la xemeneia sobre pista de cautxú

  • Àrea de jocs: gran diversitat de jocs infantils pensats per a nens de diferents edats. La nova àrea de jocs té forma circular i es conforma com a element central del parc. Es configura a través de dues plataformes que contenen els elements lúdics. Una de superior i una d'inferior, separades per un talús de cautxú. Aquí hi han els diferents tobogans de colors i les xarxes de trepa.
  • La xemeneia: Tot el conjunt gira entorn a l'element històric del parc. La xemeneia de l'antiga bòbila, que queda destacada amb la pavimentació de la seva base amb peces ceràmiques.  Constitueix un record la seva antiga activitat.

Parc de les Planes

zona de passeig amb vegetació del Parc de les Planes

  • Sostenibilitat: la sostenibilitat i la màxima integració a l'entorn són dos punts forts més d'aquest nou espai. Per una banda, la recollida de l'aigua de la pluja de tot l'àmbit. Es recull mitjançant dues grans franges drenants que la infiltren al terreny. En superfície corresponen amb les zones on s'ubiquen els bancs i el nou arbrat. La selecció de les espècies que s'implanten, perennes i caducifolis, proporcionen l'ombra necessària en cada època de l'any i asseguren així el confort dels usuaris. Per altra banda, s'ha construït amb els materials i recursos existents del parc, com per exemple la pedra llicorella, que conforma els nous murs de contenció.
  • Jugatecambiental: activitats per passar-s'ho bé els diumenges al matí en família. Permet conèixer el parc i gaudir d'un munt d'activitats on es fomenten el reciclatge i l'entorn més proper. La Jugatecambiental del parc de les Planes es divideix en dos espais: una activitat taller per a totes les edats i un espai de joc per gaudir en família.
  • El mirador de les Planes: és troba en un turonet artificial de 32 m. Al nord es veu el turó de Sant Pere Màrtir, a Collserola, fàcil d'identificar per les antenes de comunicacions situades al cim, que ocupen el lloc de l'antiga ermita dedicada al màrtir Sant Pere, ja desapareguda.

 

parcs tobogans gegants+ Barcelonès amb nens

+ tobogans gegants i especials

 

 

instagram