Què fem?

Parc de les Glòries

  1. Home
  2. »
  3. Parc de les Glòries
adreça:
Barcelona Barcelonès (el)

 

 

 

 

El Parc de les Glòries és una gran zona de lleure de més de 20 mil m2. S'ha convertit en el nou pulmó verd de la ciutat, que ocupa part de l’espai que antigament estava dedicat completament al trànsit rodat. El parc està dominat per la zona anomenada la Gran Clariana, una gran esplanada de gespa d’1,1 hectàrees que permetrà gaudir del verd al bell mig de la ciutat.

Parc de les Glòries amb tobogans gegants

Nou parc de les Glòries zona esportiva

zona esportiva del nou Parc de les Glòries.

El parc de les Glòries és un espai pensat per fomentar la biodiversitat, i té certes peculiaritats que el fan diferent d’altres parcs de Barcelona. En aquesta primera fase, els ciutadans poden trobar:

  • La Gran Clariana: Una hectàrea de gespa que convida a gaudir de la natura i a relaxar-se és un espai polivalent, obert i d’estada per a la ciutadania. 
  • Els nodes de biodiversitat: Són petits refugis de la natura. Aquests espais reprodueixen els hàbitats d’un bosc mediterrani a petita escala. Estan especialment pensats per dotar d’una gran biodiversitat el parc, tant pel que fa a espècies vegetals com animals. 
  • Jardins de pluja: El parc està rodejat de parterres i zones amb arbres i arbustos. Entre ells es poden trobar diversos jardins de pluja, amb gramínies, plantes vivaces i arbustives que, a més de donar vistositat al parc, recullen l’aigua de pluja i l’infiltren lentament en el subsòl.
  • Espai lúdic: És una zona de prop de 1.200 metres quadrats destinada al lleure dels nens. Disposa d'un gran espai revestit de cautxú que es doblega i s’ondula. S'hi pot juga amb diverses alçades i té espais destinats a diverses edats que van dels 0 als 12 anys.
  • Rambla dels Encants: Una gran rambla per passejar i descansar que recorre el parc seguint el carrer Cartagena entre Consell de Cent i Diagonal.
  • Espai Joventut: És una zona dedicada als joves, que podran jugar a diversos jocs esportius en una àrea polivalent de grans dimensions.

Àrea per als gossos al Parc de les Glòries

  • compta amb una zona dedicada als gossos, on podran jugar i gaudir d’un espai pensat especialment per a ells.

 

A més d’aquests àmbits, la primera fase del parc de les Glòries també compta amb una caseta per als jardiners que es fan càrrec de la gestió d’aquesta zona verda, un viver provisional que acull diversos arbres que es plantaran a les properes fases del parc, i dues guinguetes amb servei de bar.

 

 

parcs tobogans gegants+ Barcelonès amb nens

+ tobogans gegants

 

 

instagram