Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Palanca de la Batllia

  1. Home
  2. »
  3. Palanca de la Batllia
Palanca de la Batllia Colonia Llaudet
Palanca de la Batllia Colonia Llaudet
adreça:
Colònia Llaudet - Sant Joan de les Abadesses Ripollès (el)

plans en familia

 

 

 

La Palanca de la Batllia és un pont penjant que creua el Ter a l'alçada de la Colònia Llaudet a Sant Joan de les Abadesses. Hi podeu arribar des de La Batllia i també des de l'antiga colònia. Teniu un camí que segueix el Camí vora el Ter.

 

Palanca de la Batllia

Palanca de la Batllia Colonia Llaudet

Curta excursió des de La Batllia (Plans en família)

La Batllia (Casa rural de Sant Joan de les Abadesses ). Si sortiu de la casa pel camí recte davant del pàrquing, a pocs metres, quan comencen els arbres, trobareu un desviament a l'esquerra, on s'hi l'agafeu, allà mateix trobareu el pont penjant de la Colònia Llaudet. No està indicat, però no té pèrdua.

Palanca de la Batllia Colonia Llaudet

Es recomana creuar el pont d'un en un, ja que és força inestable. Això sí, els nens han de creuar acompanyats. Si seguiu podreu creuar l'antiga Colònia Llaudet i fins i tot arribar a Sant Joan de les Abadesses pel camí del riu que enllaça amb la via verda. Amb cotxe, només podeu arribar a La Batllia si hi esteu allotjats. Però, com està molt ben unida per camins, podeu arribar-hi caminant (són uns dos quilòmetres des de l'antiga estació de tren de Sant Joan). Dos d'anada i uns dos de tornada. Per l'altre costat, des del poble també es pot arribar fent una bonica excursió per la via verda i desviant-vos cap a la Colònia Llaudet.

 

La Palanca, el pont penjant sobre el Ter des de la Colònia Llaudet

Palanca de la Batllia Colonia Llaudet

L'accés a la Palanca es pot fer per darrere la Colònia Llaudet, en un camí que baixa cap al riu des de la carretera davant del bar Ca l'Olivet. La Palanca de dos trams: un de curt que porta sobre un pilar, l'únic que té la palanca, i un segon tram més llarg que penja sobre el riu Ter. El Pont està penjat a 60 metres i va reobrir l'any passat després que fos arreglat. L'actual pont és de 1970 ja que el que hi havia va desaparèixer per una riada. I un anterior, de 1940, també.

Colònia Llaudet

La colònia està formada, a més de la fàbrica, per la casa del director, dos conjunts de blocs d'habitatges dels treballadors (Llaudet i el Pagès), l'església i el cafè sala de ball. Només part dels blocs d'habitatges segueixen en funcionament. La resta està abandonada i en procés de degradació. (més info.)

 

Si voleu veure més fotos podeu anar a Plans en família d'Instagram.

 

 

Altres activitats amb nens

+ Ripollès

+ punts d'interés

 

 

INSTAGRAM

 

etiquetes: