Activitats estiu

Què fem?

Museu Internacional de Titelles

  1. Home
  2. »
  3. Museu Internacional de Titelles
MIT Museu Internacional de Titelles
MIT Museu Internacional de Titelles
adreça:
carrer Can Mas, 1-3 - Palau-solità i Plegamans Vallès Occidental (el)

 

 

 

El Museu Internacional de Titelles, el MIT, és la col·lecció de titelles de la Teia Moner. Hi trobareu titelles dels segles XVIII al XXI ubicades en sales d’exposicions permanents. Els titelles estan agrupats per modalitats o tècniques. Això ens permet gaudir i comparar les diferents formes, noms, manipulacions i personatges de cada tècnica titellaire mostrant-nos com canvien segons el país i la cultura d’on són originaris.

Museu Internacional de Titelles

Museu Internacional de Titelles

El Museu, dirigit per la creadora Teia Moner, s’ubica a la Masia de Can Falguera a Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental) és un edifici històric amb elements medievals, gòtics, modernistes i noucentistes. Està inclòs en el catàleg de bens a protegir del patrimoni cultural català.

Es poden trobar peces úniques com un guinyol de Laurent Mourguet del 1810, titelles del Teatre de marionetes d’aigua Thang Long de Hanoi. Vietnam, ombres xineses de finals del 1800, puppis del Museo internazionale delle marionette Antonio Pasqualino de Palerm, Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO, entre d’altres. Aquests titelles ens expliquen anècdotes pròpies mostrant la vida i els costums del seus països o dels seus manipuladors i constructors.

Classificacions dels titelles:

Museu Internacional de Titelles

El titelles els trobareu agrupats segon la tècnica i forma. Titelles de guant, fil, dit, tija, muppets, titelles de taula i els bunraku, titelles portats, autòmates, les siluetes, altres titelles, titelles objectuals i els animenats titelles de guant català.

 

MIT per a escoles

Museu Internacional de Titelles

Les activitats estan pensades per a alumnes de diferents edats. Fareu un recorregut guiat per museu. Gaudireu d’un espectacle on la màgia i els titelles van de la mà, seguidament obrirem unes caixes misterioses on uns titelles us esperen perquè els manipuleu i jugueu amb ells, després farem de guies en la construcció del vostre titella i us l’emportareu a casa. Els mestres i educadors podeu trobar materials per a treballar les emocions i millorar els aprenentatges utilitzant com a recurs els titelles.

Visites al MIT

Podeu fer una visita en format lliure (sense inscripció) o guiada més espectacle (cal inscripció).

 

 

Altres llocs d'interès

excursions amb nens al Vallès Occidental

+ MUSEUS AMB NENS