baner tram baix

Què fem?

Museu de les mines de Bellmunt del Priorat

  1. Home
  2. »
  3. Museu de les mines de Bellmunt del Priorat
adreça:
Bellmunt del Priorat Priorat (el)
coordenades: 41.161434 / 0.762570
Club Súper3: Súpers agafeu el carnet!

 

 

 

El Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat, situat a l’antic complex industrial de la Mina Eugènia, és un centre d’interpretació de la mineria del plom a la comarca del Priorat. Aquest complex minero-metal·lúrgic va ser el més important de Catalunya pel que fa l’extracció de plom. En la visita podreu passejar per un tram de la primera galeria que es va obrir al s. XIX acompanyats d’un guia. Veureu rèpliques de miners treballant i visitar una moderna exposició als antics tallers on es processava el mineral.

 

 

Museu de les mines de Bellmunt del Priorat

La visita

Museu de les mines de Bellmunt del Priorat

El Museu de les Mines ofereix al visitant l’oportunitat d’endinsar-se a les galeries de la primera planta de la mina Eugènia. La visita a la mina permet conèixer de primera mà la història de la mina Eugènia, les tècniques de treball que s’utilitzaven a les mines i les condicions de treball dels miners.

La visita a la mina sempre és guiada, i la durada és d’aproximadament 45 minuts. Cada visita admet un màxim de 30 persones. Abans de realitzar la visita guiada a la mina és recomanable haver visitat l’exposició permanent del Museu, així com també haver vist l’audiovisual, que es projecta abans de cada visita a la mina.

https://www.instagram.com/totnens/

La visita és apta per a tots els públics. No hi ha un mínim d’edat per poder fer la visita a la mina. La temperatura a l’interior de la mina oscil·la entre 16-18º C, durant tot l’any.

 

dins la mina de Bellmunt del Priorat

Museu de les mines de Bellmunt del Priorat, dins la mina amb el guia.

 

Com és una visita a la mina?

https://www.instagram.com/totnens/

  • La visita és una excursió a peu que comença al bell mig de les instal·lacions de superfície de la mina
  • Després, accedir a la primera planta, situada a 35 metres de profunditat, a través de les escales de l’antiga sortida d’emergència de la mina.
  • Un cop a l’interior, es fa un recorregut d’uns 700 metres per diferents galeries durant la qual es pot apreciar la riquesa mineralògica del subsòl, les tècniques de treball i la duresa de la feina dels miners. E
  • En finalitzar la visita, es torna a la superfície sense haver de pujar escales, ja que se surt directament a l’antic terrer de la mina,
  • Es torna tot passejant fins a les instal·lacions del Museu.

 

Consulteu les propostes d'activitats educatives per a grups escolars.

 

 

+ activitats Priorat

+ balmes, coves i mines per visitar amb nens

 

 

Instagram

 

INSTAGRAM

 

 

 

etiquetes: