Activitats estiu

Què fem?

Mirador de La Roca de Pelancà

  1. Home
  2. »
  3. Mirador de La Roca de Pelancà
adreça:
La Roca de Pelancà Ripollès (el)

 

 

 

Us deixem la primera ruta que ens proposa des del compte de la Marta d'Instagram, marta3mar, i que ha volgut compartir amb tot els seguidors de totnens. Visitem un punt emblemàtic de la Vall de Camprodon, entre Vilallonga de Ter i Llanars: El Mirador de Mirador de La Roca de Pelancà. Un petit veïnat de Vilallonga de Ter situat sobre una majestuosa roca al costat del riu Ter, envoltat d’una vegetació exuberant i muntanyes que arriben als 2000m. Us deixem, també, la seva llegenda i dues boniques excursions familiars.

 

Mirador de La Roca de Pelancà a la Vall de Camprodon

©marta3mar

Un cop al petit nucli de La Roca de Pelancà la pujada fins el Mirador no té pèrdua. Seguiu els indicadors i enfileu-vos carrerons amunt entre les boniques cases del poble. Un cop a dalt, i després de pujar algunes escales, arribareu al cim de la roca on podreu gaudir molt bones vistes de la vall.

©marta3mar

©marta3mar

La llegenda dels amants de la Roca

Mirador de La Roca a la Vall de Camprodon

El senyor del castell de la Roca de Pelancà estava molt enamorat de la filla del senyor de Rocabruna. Aquell amor era correspost, però l’anhel dels dos enamorats d’unir-se en matrimoni topava amb una certa oposició per part del pare d’ella. D’acord amb la noia, el de la Roca la raptà. Aleshores el pare, indignat, reuní gent dels seus dominis i anà a assetjar el castell del seu ultratjador. Passat un quant temps, i davant la impossibilitat de sostenir-se, el de la Roca aconsellà a la seva amada que es lliurés al seu pare, suposant que la perdonaria; ell ja desapareixeria per tal de no caure-li a les mans. La noia no ho consentí i volgué compartir la mateixa sort del seu estimat. Assaltat el castell i sense cap escapatòria possible, tots dos, abraçats, es llançaren per la part més alta del cingle. Més informació AQUÍ.

 

Excursions al voltant de La Roca

  • Buscant informació hem trobat aquesta ruta circular i curta que passa per dos miradors el de la Roca i el de Llanars. Us enllacem el wikiloc per si voleu fer aquesta curta excursió i descobrir diferents punts d'interès.
  • Ruta entre Llanars, La Roca i Vilallonga de Ter. Un bonic itinerari lineal, d'anada i tornada, que transcorre paral·lel al riu i acaba a l'entrada del municipi tot passant per les boniques Font Blanca i Font Negra. AQUÍ us deixem la ruta del wikiloc.

 

Zona de pícnic Parc del Passeig de Mossèn Lluís Suriñach

Zona de pícnic Parc del Passeig de Mossèn Lluís Suriñach

Si aneu cap a Llanars teniu la Zona de pícnic Parc del Passeig de Mossèn Lluís Suriñach. Us deixem la informació que ha recollit el blog de Som de pícnic. Disposa de taules de pícnic, zona infantil, circuit de salut molt complet. i molt espai per jugar.

 

+rutes a miradors

INSTAGRAM