Què fem?

Passejar amb nens per Sant Joan de les Abadesses

 1. Home
 2. »
 3. Passejar amb nens per Sant Joan de les Abadesses
adreça:
Sant Joan de les Abadesses, Ripollès (el)

 

 

 

El municipi de Sant Joan de les Abadesses i les seves rodalies són un bon indret per al turisme familiar. El municipi disposa de nombroses sender i rutes per fer amb nens. Aquesta sortida invita a passejar amb nens per Sant Joan de les Abadesses per gaudir de l'encant del tram final de la riera de Arçamala. Alhora que permet descobrir indrets com el Molí Petit, travessar el Pont Vell o visitar la centenària font de la Puda. Amb aquesta ruta circular descobrireu la flora i fauna d'aquest Espai d’Interès natural de les Riberes de l'Alt Ter.

Després, també us podeu allargar fins el gorg de Malatosca. Es troba al afores de la població, a l'antiga estació de tren, ara integrada al circuit de la Via Verda que uneix Ripoll amb Sant Joan de les Abadesses i Ogassa s'anomena Ruta del Ferro. Teniu els enllaços al peu del post.

 

Passejar amb nens per Sant Joan de les Abadesses. Dades i mapa.

passejar-amb-nens-per-sant-joan-de-les-abadesses06

ruta autoguiada amb l'App gratuïta de Natura Local

Passejar amb nens per Sant Joan de les Abadesses

Una ruta circular sense pràcticament desnivell ideal per fer amb nens. Al llarg del recorregut trobareu bancs per seure. Porteu aigua. Si ha plogut la ruta pot estar enfangada o la riera portar més aigua del compte.

 

Ruta de l'aigua a Sant Joan de les Abadesses

Passejar amb nens per Sant Joan de les Abadesses

 • La ruta comença davant del Palau de l'Abadia on cal baixar a la riera d'Arçamala.
 • Primer es ressegueix la riera fins que aquesta arriba al Ter. Durant la passejada s'aniran trobant els primers elements d'aigua construïts per l'home: el Molí Petit, el pont de la Plana, el safareig de la Roca.
 • El camí va creuant diverses vegades la llera per damunt de gabions (caixes de filat plenes de pedres de riu) fins arribar a un petit pont que hi ha sota les antigues muralles. Aquí podreu observar la fauna i flora de la riba.
 • De la resclosa de Comamala, el canal de la central, deriva aigua a la central hidroelèctrica de Comamala.
 • Ara cal travessem el riu i caminar llera avall pel costat d’arbres de ribera fins a trobar el torrent del Roser. Un indret inclòs dins l'Espai d’Interès natural de les Riberes de l'Alt Ter. Aquí es troben els horts.
 • Segueix l'itinerari enfilant-se pel torrent de les Dous, aquí baix torrent del Roser, per un tall de roques sedimentàries marines de fa 60 milions d’anys, fins a la centenària font de la Puda.
 • Un cop a la Font de la Puda cal pujar per sota la Torre de la Puda fins a la carretera. Podreu gaudir de les vistes del poble i el riu fins a creuar la riera d’Oganes.
 • Tornar a l'inici creuant el riu pel Pont Vell. D'aquí, pel costat de l'església de Sant Pol, al barri del Raval, fins el Monestir.

 

Equipaments del recorregut

 • El Molí Petit és un Ecomuseu. Centre d'interpretació dels molins hidràulics i de l'ecosistema fluvial. S'hi fan activitats culturals i mediambientals. Consulteu les visites guiades. Disposen d'audiovisuals.
 • Plafons explicatius: els trobareu al llarg del recorregut. Són complementaris als punts d’interès que s'han marcat en l'App.
 • Mirador de la riera d’Arçamala (davant el Palau de l’Abadia), hi ha plafons d’informació general. Mapes topogràfics, de camins...
 • Llocs de descans: mirador de la resclosa, font de la Puda i al llarg del recorregut.
 • Itinerari autoguiat de la part urbana: Passeig per la Vila Vella a Natura Local.

 

 

Altres llocs d'interès

Excursions en família: el gorg embruixat de Malatosca

La Ruta del Ferro i del Carbó des de Ripoll

Parc de l’Estació de Sant Joan de les Abadesses

sortir amb nens al Ripollès

 

 

 

Save

Save

Save

etiquetes: