Què fem?

Llacuna de l’Encanyissada i la Casa de fusta

  1. Home
  2. »
  3. Llacuna de l’Encanyissada i la Casa de fusta
fotos de: Ajuntament d'Amposta / Som de pícnic
adreça:
Amposta Montsià (el)
coordenades: 40.6592693 / 0.6720805

 

 

 

La llacuna de l'Encanyissada és més gran del Delta de l'Ebre. Es tracta d'un indret protegit pel Parc Natural del Delta de l’Ebre i un dels punts neuràlgics del parc. La bassa és un indret ideal per fer observacions d'aus, al llarg del seu perímetre hi trobareu diferents punts d'observació. La casa de fusta pintada, de color verd, és un dels centres d'informació del parc.

Llacuna de l'Encanyissada

llacuna de l'encanyissada delta de l'ebre

L’Encanyissada és una gran llacuna o bassa que està comunicada amb el mar mitjançant el canal de Sant Pere. És l’entrada d’aigua marina més salada del Delta de l’Ebre i condiciona les característiques de les altres llacunes. Està situada al costat dret del riu i pertany al municipi d'Amposta. Té un superfície de 879,23 ha i te una profunditat mitjana de 80cm.
L’aigua de la llacuna és dolça ja que està influenciada pels camps d’arròs, sent més dolça durant l’estiu i més salada durant l’hivern.

Des del 1986, és l’única reserva de caça d’aus aquàtiques de Catalunya i l’activitat de pesca és gestionada per la cofradia de Sant Pere.

La llacuna de l’Encanyissada està envoltada per diferents miradors d’observació d’aus.

 

 

la Casa de fusta al Delta de l'Ebre i l'Ecomuseu

casa de fusta delta de l'ebre

La Casa de Fusta és una de les construccions més emblemàtiques del Delta de l'Ebre. Actualment, ha estat habilitada per acollir el Centre d'Informació del Parc Natural del Delta de l'Ebre. En una de les estances del centre hi ha el museu ornitològic on podeu trobar una col·lecció representativa de les espècies d'aus que viuen al Delta de l 'Ebre.

Just davant de la Casa de Fusta hi ha una torre mirador d'observació des d'on es pot apreciar una àmplia perspectiva de la bassa de l'Encanyissada.

L'Ecomuseu del Parc Natural del Delta de l'Ebre és el centre interpretatiu del parc, va ser inaugurat l'octubre de 1988. La seva funció principal és introduir els nouvinguts en el peculiar món del Delta, especialment en el funcionament dels aspectes naturals i humans del seu ecosistema. Tot el recorregut està adaptat per a invidents, deficients visuals i discapacitats físics, i una bona part de la informació que hi ha al museu està produïda en macrocaràcters i en format braille, fruit de l'acord signat amb l'ONCE.

 

Àrea de pícnic de la Casa de fusta

àrea de pícnic casa de fusta

(foto Som de Pícnic)

A l'enllaç que teniu sota la foto podreu veure les dues zones de pícnic de la Casa de Fusta. Una petita amb dues taules davant del Centre d'Informació i l'altra a tocar de la Casa de Fusta amb 12 taules més.