baner tram baix

Què fem?

Les Escletxes de la Freixeneda

 1. Home
 2. »
 3. Les Escletxes de la Freixeneda
adreça:
Vidrà, Osona

 

 

 

Entre les comarques de la Garrotxa i Osona es troba aquest bonic i màgic espai de Les Escletxes de la Freixeneda o també anomenat Escletxes de les Eugues. Són unes enormes roques enmig de la fageda que constitueixen un autèntic laberint natural i rocós amb estrets passadissos i talls elevats. Són visitables amb nens però cal estar atents i vigilar pel terra relliscós i els possibles forats que la fullaraca pugui amagar. A la fageda podreu veure algun faig enorme i monumental. L'excursió segueix un itinerari d'anada i tornada per un sender senyalitzat amb marques grogues fins les escletxes. En aquesta ocasió la sortida s'ha fet des del collet de Collfred a Vidrà.

 

Les Escletxes de la Freixeneda. Dades i mapa

 • Distància: 8,5 km.
 • Temps: 4 hores amb parades i visita a les escletxes

Les Escletxes de la Freixeneda

 

Escletxes de les Eugues. Itinerari

El punt de partida de l'excursió és el collet de Collfred. En trobem en una espectacular fageda. A l'inici de la ruta en trobareu un que està catalogat com a faig monumental. Durant el camí anireu trobant marques grogues, de la xarxa de senders d'Itinerannia, fins a l'entrada de les Escletxes.

Les Escletxes de la Freixeneda

 • Seguir sempre la pista principal durant aproximadament mitja hora. S'arriba a una bifurcació amb tres camins. Cal agafar el camí de l'esquerre. Creuar un filat on la pista creua un petit prat.
 •  Després de creuar el prat es continua per la fageda on aviat trobareu una petita cabana de fusta. A la cabana surt un petit sender en pujada. Seguiu les marques grogues pintades als arbres. Aquestes conduiran fins l'entrada de les Escletxes.

Les Escletxes de la Freixeneda

Les Escletxes de la Freixeneda

(Mireu el post de Con los niños a cuestas per veure el recorregut i més fotos).

 •  Un cop a les Escletxes podeu passejar-hi per dins. No hi ha cap recorregut senyalitzat. Podeu anar investigant entremig de les enormes roques, n'hi ha de més amples i altres de força estretes. Cal vigilar si el terra està moll o cobert de fullaraca. En aquesta ocasió es va entrar per una de les obertures més grans que baixa cap a l'interior. Un paisatge espectacular rodeja d'enormes moles de roca vestides de molsa i vegetació abundant. (Mireu el post de Con los niños a cuestas per veure el recorregut i més fotos).

Les Escletxes de la Freixeneda

 •  Un cop visitades les Escletxes baixar pel bosc per tornar a trobar la pista forestal. No hi ha cap camí indicat però per intuïció baixant entremig del bosc fins arribar-hi.
 •  Un cop a la pista seguir per la dreta, passant pels prats de Plans de la Carrejada i tornar per ho s'ha vingut.

Com arribar-hi

S'hi pot arribar des de Sant Privat d'en Bas, a la Garrotxa o des de Vidrà, Osona. En aquest cas s'ha optat fer-ho des de Vidrà.

 • El punt de partida és el collet de Collfred. Per arribar-hi cal seguir per la C-17 fins a Sant Quirze de Besora i des d'allà continuar cap a Vidrà.
 • Un cop a Vidrà continuar, er una pista estreta i asfaltada cap a Ciuret fins arribar al collet. Aproximadament a uns 13 Km del poble i a 500 metres abans d'arribar a la masia de Casanova de Collfred (propietat privada).
 • Arribar fins el collet per aparcar i començar la ruta.

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes: