Què fem?

La Gola de Migjorn

  1. Home
  2. »
  3. La Gola de Migjorn
adreça:
Canal dret de l'Ebre, Sant Jaume d'Enveja Montsià (el)

 

 

 

 

La ruta fins a la Gola de Migjorn és una excursió familiar que us permet gaudir del paisatge i de l'ampla platja de Migjorn. La gola és una de les antigues desembocadures del riu Ebre, actualment obstruïda per una barrera de sediments. Aquesta s’obre a l’hivern per tal que l’angula entri riu amunt. Migjorn està situada enfront de l’Illa de Buda i forma una extensa platja equipada amb una guingueta, el Buda Mar, només obert a l’estiu. Molt a prop es pot visitar la llacuna de l’Alfacada i la Finca del Violí. 

 

 

La Gola de Migjorn a Sant Jaume d'Enveja

La Gola de Migjorn Sant Jaume d'Enveja

El riu Migjorn, un braç de l'Ebre que no arriba al mar.

 

El Mirador de Mitjorn

La Gola de Migjorn Sant Jaume d'Enveja

A la gola es troba la torre Mirador de Migjorn, un observatori privilegiat del Delta. des de dalt es té una perspectiva única de tot el territori i les millors vistes de la llacuna de l’Alfacada i de l’Illa de Buda. Les característiques i l’alçada del Mirador el converteixen en lloc perfecte per a l’observació de les nombroses especies d’aus que hi habiten i que sobrevolen el lloc anant i tornant de l’Illa de Buda a la llacuna de l’Alfacada.

Finca del Violí

Molt a prop es de la Gola de Mitjorn es troba la llacuna de l’Alfacada i la Finca del Violí. Es tracta d’una àrea de gran interès natural i un magnífic punt d’observació de la gran varietat d’aus que viuen al Delta de l’Ebre.

Finca del Violí Sant Jaume d'Enveja

Un cop a Migjorn es pot accedir a la Finca del Violí per contemplar uns aiguamolls recuperats i una gran colònia d’aus. Aquest espai natural amb una superfície de 63’5 hectàrees era una antiga zona humida que formava part de la llacuna de l’Alfacada i que va ser dessecada per convertir-la en arrossars.

Ara hi trobareu diverses llacunes, una zona d’aiguamolls, camins per recórrer la zona, un mirador, un observatori ornitològic tancat i itineraris dissenyats per gaudir de les aus i del paisatge.

Platja de Mitjorn

Platja migjorn

Una platja oberta, poc concorreguda i semi salvatge. Només hi ha la construcció d'una guingueta, oberta a l'Estiu. Està protegida ja que està dins els límits del Parc Natural del Delta de l'Ebre. S'hi pot arribar a peu, en bici o en cotxe.

 

 

+ activitats i rutes Montsià

+ rutes a zones humides

+ Terres de l'Ebre

 

 

 

 

INSTAGRAM

 

 

etiquetes: