Què fem?

Gorgs de la Febró

  1. Home
  2. »
  3. Gorgs de la Febró
adreça:
La Febró, Baix Camp (el)

 

 

 

Les muntanyes de la Costa Daurada estan plenes de racons i rutes per fer amb nens. L'excursió als gorgs de la Febró és una sortida bonica per fer en família. Una ruta senzilla i curta us acostarà als primers gorgs d'aigua cristal·lina i fresqueta ideals per remullar-se o xipollejar-hi els peus. El riu baixa per la roca calcària causant l'erosió en forma de tolls i gorgs de diferents fondàries.

L'excursió es pot fer durant tot l'any. Cal tenir present, però, que la quantitat d'aigua que hi baixa pot variar depenent de les pluges. La manera més fàcil de fer l'excursió als gorgs de la Febró amb nens és anant per la carretera de Vilaplana a la Febró. Si us agrada caminar amb els nens també, us hem portat una ruta més llarga que passa per bona part dels gorgs.

Gorgs de la Febró

Excursió als gorgs de la Febró amb nens

Hi han diferents itineraris que porten fins els gorgs de la Febró, en totes cal seguir sempre les marques blanques i vermelles del GR-7.

ruta curta i lineal

Cal vigilar la fondària de cada gorg, recordeu que n'hi ha que poden cobrir.

Excursió als gorgs de la Febró amb nens

  • La manera més ràpida d'accedir-hi és des de la carretera de Vilaplana a la Febró, a l'alçada del km 25, prop del Mas dels Frares. Un cop s'ha deixat el cotxe cal seguir sempre les marques vermelles i blanques del GR-7.
  • Cal travessar la carretera cap a Arbolí. S'ha de caminar per la pista forestal en direcció a Arbolí, al trencant continuar per l'esquerre.
  • Al final de la pista el camí fins als gorgs continua per un bonic i estret corriol que us acostarà als primers gorgs.

Gorgs de la Febró amb nens

 

 

 

Aquesta ruta és, segurament, la més recomanable per anar amb nens. L'itinerari fins als gorgs és un traçat lineal i cal tornar pel mateix camí per on s'ha vingut.

Excursió als gorgs de la Febró amb nens

Excursió als gorgs de la Febró amb nens

Excursió als gorgs de la Febró amb nens

Excursió als gorgs de la Febró: ruta llarga i circular

Us hem portat l'enllaç d'una ruta circular que hem trobat a la wikiloc de totnatura. En aquest cas la sortida als gorgs de la Febró comença al mateix poble de Febró. L'itinerari és recorregut circular de 13 Km que passa per gran part dels gorgs. Una excursió a peu amb nens resseguint el riu i gaudint de bona part dels gorgs.

Excursió als gorgs de la Febró amb nens

La ruta: la Febró, pista, Tosca dels Escanals, Molí de la Febró, pista Camí del Mas del Frare, sender, Plana de Móra, Gorguet, Gorg, saltant, Gorguina, Mirador, Mas d'en Ribelles, Riu Siurana, Tosca Escanals, la Febró.

Excursió als gorgs de la Febró amb nens

fotos de wikiloc - totnatura- *La resta de fotos i proposta de sortida: Rutas con los peques

 

 

Altres llocs d'interès

Baix Camp amb nens

+ rutes Muntanyes de Prades

 

INSTAGRAM 

 

Save