Què fem?

Gorg d’en Valls

  1. Home
  2. »
  3. Gorg d’en Valls
adreça:
Antiga Estació del Carrilet - Sant Feliu de Pallerols Garrotxa (la)
coordenades: 42.0788234 / 2.5021372

 

 

 

El Gorg d'en Valls de Sant Feliu de Pallerols és un dels bonics racons del riu Brugent. És un dels gorgs i salts d'aigua més petits del Brugent però això no fa que l'indret sigui menys recomanables. Hi podeu accedir des de la zona de pícnic de la Font del Músic o tot resseguint la ruta dels gorgs del Brugent. Recordeu que a l'estiu determinats punts de riu s'hi ha d'accedir previ pagament d'una taxa.

 

Gorg d'en Valls a Sant Feliu de Pallerols

L'excursió comença des de l'antiga estació del Carrilet de Sant Feliu de Pallerols, actualment la Via Verda direcció les Planes d'Hostoles. Continuar per la Via Verda fins arriba a la zona del pícnic de la Font del Músic. Caminant es tarda entre 20 o 25 minuts.

Gorg d'en Valls a Sant Feliu de Pallerols

Aquest entrada l'hem fet a partir de l'entrada del blog som de pícnic. del 2019. A l'enllaç trobareu més fotos i una descripció de com arribar-hi. D'aquesta manera hem volgut aprofitar la col·laboració per afegir una nova entrada a totnens com a excursions amb nens i a rutes d'aigua perquè us sigui més fàcil de trobar. A l'enllaç teniu moltes fotos que us permeten veure l'entorn.

Excursions resseguint els gorg del Brugent a Sant Feliu de Pallerols

El riu Brugent funciona com a corredor biològic entre la Zona Volcànica de la Garrotxa i la part baixa del riu Ter gràcies al bon estat de conservació de la seva biodiversitat. Per tant, és important respectar al màxim l'entorn, com recomanem fer sempre que es surt d'excursió.

Gorg d'en Valls a Sant Feliu de Pallerols

  • Des de som de pícnic han accedit al gorg des de la petita zona de pícnic. Haureu de baixar al riu, on es troba la Font del Músic. Un cop aquí resseguir el riu avall i a poc metres trobareu el gorg d'en Valls.
  • Des d'Itinerannia proposen una ruta de poc més de 6Km que ressegueix el Brugent i passa per diferents gorgs, entre ells el d'en Valls. La ruta comença a l’antiga estació de tren de Sant Feliu. Passa pels gorgs de: gorg d’en Boix (conegut com a Miami), la cova de la Torre i el gorg de la Mola, el gorg d’en Duran o la pedrera d’en Biel. Finalment s'arriba a els gorgs de les Planes d’Hostoles. AQUÍ teniu la informació i enllaç al wikiloc d'Itinerannia.

Espai Protegit del Brugent

ATENCIÓ!

Ha canviat la normativa d'usos i accessos als gorgs de les Planes, durant alguns períodes de molta afluència, s'haurà de comprar un tiquet de dia online per a poder anar als gorgs, ja que s'ha limitat l'aforament a 300 persones al dia a l'espai natural protegit.

Podeu comprar el tiquet a la pàgina de reserves  AQUÍ - Espai Protegit del Brugent Us recomanem comprar-lo amb anticipació perquè s'esgoten molt ràpidament. Quan arribeu al gorg trobareu un informador que us indicarà l'aforament disponible a aquell gorg o als altres gorgs de les Planes d'Hostoles i Sant Feliu de Pallerols (consulteu dates a l'enllaç de l'Espai Protegit del Brugent).

Altres indrets d'interès

rutes d'aigua amb nens

Ripollès amb nens

 

 

INSTAGRAM