baner tram baix

Què fem?

Dolmen de la cova d’en Daina

  1. Home
  2. »
  3. Dolmen de la cova d’en Daina
adreça:
Romanyà de la Selva, Baix Empordà (el)

 

 

 

Es tracta d'una curta i fàcil excursió per fer en família pels voltants de la vila de Romanyà de la Selva, al Baix Empordà. La comarca gaudeix de nombrosos monuments megalítics i aquest, de la Cova d'en Daina, és un dels més grans i més ben conservats d'aquesta tipologia a Catalunya. Durant la sortida també podreu visitar el cementiri on fou enterrada l'escriptora Mercè Rodoreda.

 

Dolmen de la cova d'en Daina. Fitxa

  • Durada:   30 minuts (anada/tornada)
  • Distància: 4,5 km
  • Tipus ruta: lineal
  • Punt de sortida: Romanyà de la Selva
  • Coordenades de la Cova d'en Daina: GPS X: 2.9784541560276, Y: 41.831519567026

 

Dolmen de la cova d'en Daina. Itinerari

La ruta es pot començar amb cotxe des de l'estació de Font Picant per la carretera de Bell-lloc i aparcar al poble de Romanyà.

Un cop a Romanyà trobareu els indicadors, seguint-los trobareu un camí que us durà a la creu de pedra.

En aquest punt cal deixar el camí i seguir pel costat de la carretera en una passejada planera i sense dificultat fins a endinsar-nos en un bosc on trobareu el dolmen, el sepulcre megalític de la Cova d'en Daina.

durant el camí es pot veure un petit cementiri, on hi ha enterrada l'escriptora Mercè Rodoreda.

 

Fitxa de la Cova d'en Daina (dades Viquipèdia)

La cova d'en Daina és un dolmen de grans dimensions construït amb grans blocs de granit i està datat entre el 2700 aC i el 2200 aC

El conjunt fou descobert pel professor d'història natural de l'Institut de Girona Manuel Cazurro a l'inici del decenni de 1900, als terrenys de la família Cama a Romanyà, coneguts com a Manso Cama. El 1957, Lluís Esteva i Cruañas promogué l'excavació del monument. En aquesta campanya es trobaren ossos, dents, set puntes de fletxa en sílex, ceràmica i peces de collars a manta.

Dimensions i estructura: presenta una estructura de galeria coberta formant una U en forma de galeria de 7 metres de longitud formada per un corredor d'entrada a la cambra mortuòria i un túmul circular de 10 metres de diàmetre. Sembla que en el seu origen incorporava un túmul de forma entre circular i ovalada, del qual encara es conserven restes força visibles. Aquest túmul inclou també un cromlec (estructura circular formada per blocs superposats, el més conegut dels quals és el d’Stonehenge, a Anglaterra), i en conjunt abasta uns 7,50 metres llargada per 1,70 metres d’ample.

totnens-dolmen-cova-daina-romanya-selva6

 

Altres llocs d'interès

 

 

 

Save

Save

Save

Save

etiquetes: