Què fem?

Ermita del nen Jesús de Praga

  1. Home
  2. »
  3. Ermita del nen Jesús de Praga
adreça:
carrer Villaret - Sant Hilari Sacalm Selva (la)
coordenades: 41.8712817 / 2.5175727

 

 

 

 

Si esteu per Sant Hilari Sacalm i busqueu una ruta fàcil i curta podeu visitar l'Ermita del Nen Jesús de Praga. Un indret situat al cim d'un petit turó amb bones vistes. L'excursió no presenta cap tipus de dificultat i resulta un agradable passeig per fer amb nens. Un cop a dalt podeu arribar-vos fins la Roca d'en Pla, on diu la llegenda que cada Sant Joan hi surten les bruixes. Excursió familiar amb nens.

 

Ermita del nen Jesús de Praga a Sant Hilari Sacalm

L'excursió fins l'ermita

  • Distància: 2,41 Km
  • Temps: no més de 30 minuts
  • Dificultat: fàcil
  • Tipus ruta: lineal
  • Inici: A tocar del supermercat Bon Preu

Podeu seguir les indicacions detallades que fan des Pasajes y Paisajes, que és on ens hem inspirat per fer la fitxa. Veureu que és una bonica i fàcil excursió per dins dels bosc on al cim, si fa bon temps, gaudireu de bones vistes.

Ermita del nen Jesús de Praga Sant Hilari Sacalm

Ermita del nen Jesús de Praga Sant Hilari Sacalm

L'ermita

Ermita del nen Jesús de Praga Sant Hilari Sacalm

La primera construcció de l’ermita és del 1911 i l’actual configuració és més tardana. Té la imatge del Nen Jesús de Praga, de molta devoció per aquests contorns, i s’hi fa un aplec el dilluns de Pentacosta. Actualment, l’ermita pertany a la Parròquia de Sant Mateu de Joanet i al municipi d’Arbúcies, avui sota la cura pastoral i administrativa de la parròquia de Sant Hilari Sacalm. (+info)

la llegenda de la Roca d'en Pla

La Roca d'en Pla Ermita del nen Jesús de Praga Sant Hilari Sacalm

La caminada us acosta fins la Roca d’en Pla, un indret amb llegenda. Diuen que cada any, per la nit de Sant Joan, s’obre una escletxa. D’aquesta en surten tot de bruixes que aprofiten la nit per fer maldats tot donant una volta per l’indret arribant fins a Matagalls. Un cop s’acaba la nit, tornen al seu amagatall fins l’any següent.

 

Descobrir Sant Hilari Sacalm en família

sant hilari sacalm amb nens

Us deixem AQUÍ les excursions i propostes per fer a Sant Hilari Sacalm en família.

 

Altres llocs d'interès