Què fem?

El Mirador de Gresolet a Saldes

  1. Home
  2. »
  3. El Mirador de Gresolet a Saldes
adreça:
Saldes, Berguedà (el)

 

 

 

El Mirador de Gresolet a Saldes a l'Alt Berguedà és un dels punts turístics més visitats de la zona. Són un conjunt de balcons construïts a la falda del Pedraforca des d'on es poden observar unes magnífiques vistes. Les vistes i l'espectacular cinglera el fa un lloc atractiu i especial. El balcó dóna una visió panoràmica que va des de la cara nord del Pollegó Superior del Pedraforca fins a la Serra d'Ensija passant pel sector oriental de la serra del Cadí (Comabona). Amb la construcció d'una passera, la plataforma superior del mirador és fa accessible a persones amb mobilitat reduïda. Cosa que era impossible fins ara ja que l’accés al mirador es feia per unes escales.

 

El Mirador de Gresolet a Saldes. Dades

El nom del Mirador prové del fet que des d'aquesta cinglera es domina completament la vall de Gresolet. També és conegut de manera errònia com a "Mirador del Pedraforca". A causa de la seva situació geogràfica a la falda de la muntanya i d'una senyalització equivocada en un tram de la carretera d'accés.

El Mirador de Gresolet a Saldes

Des d'aquí i si teniu ganes de caminar us podeu arribar fins el refugi Lluís Estasen. El refugi és punt de partida per a l'ascensió del Pedraforca per la seva via normal i centre neuràlgic d'accés a les moltes vies d'escalada existents en aquest massís.

Dades del mirador

  • Longitud de la passera: 60 m.
  • Desnivell acumulat: 4,6 m.
  • Pendent màxim: 10%
  • Accessibilitat: accessible sense acompanyant
  • Paviment: passera de fusta tractada amb sòcol, de 90 cm d’amplada mínima, amb dues zones d’encreuament i descans, i replans cada 10 metres de rampa.
  • Aparcament adaptat: sí, dos vehicles.

El Mirador de Gresolet a Saldes

(via Parcs Naturals Generalitat)

 

Com arribar-hi

Per la carretera B-400 cal arribar al poble de Saldes, passar-lo de llarg en direcció a Gósol. Aproximadament a 1 quilòmetre agafar un trencant a mà dreta cap al mirador del Pedraforca (està senyalitzat). Cal seguir aquesta carretera veïnal durant 4,5 quilòmetres fins arribar a l’aparcament del mirador.

 

 

Altres llocs d'interès

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save