Domus del Pi a Vilanova de Sau

  1. Home
  2. »
  3. Domus del Pi a Vilanova de Sau
adreça:
Vilanova de Sau, Osona
coordenades: 41.97781 / 2.3958 (Domus del Pi)

 

 

 

La ruta circular fins el Domus del Pi a Vilanova de Sau és una agradable passejada per a tothom. L'itinerari comença a l'aparcament del Pantà i té un suau recorregut de poc més d'un quilòmetre. Passareu per la Font dels Bassalots abans d'arribar al Domus o Casal del Pi, una fortificació militar declarat Bé d'Interès Nacional l'any 1949.

 

Domus del Pi a Vilanova de Sau. Dades i mapa

  • Distància: 1,2 Km
  • Temps: 30 minuts
  • Dificultat: Baixa
  • Tipus ruta: circular

 

Domus del Pi a Vilanova de Sau

Domus del Pi a Vilanova de Sau

 

Domus del Pi a Vilanova de Sau. Itinerari

La ruta és fàcil de seguir ja que està senyalitzada amb fites.

Domus del Pi a Vilanova de Sau

Si ho preferiu, però, la podeu seguir a través de wikiloc de epuigisart.

  • Les restes de jaciment podria semblar les restes d'una antiga construcció religiosa En realitat, un edifici militar fortificat, del qual es tenen notícies des del segle X.
  • Durant l'itinerari trobareu els trets característics de la zona, les pastures extensives, els alzinars i les vistes al pantà de Sau i els cingles que l'envolten.
  • El Domus es troba molt a prop del cim del Puig d'en Riba (505 m).

 

Llegenda del gegant adormit de Sau

Temps era temps, un xicot molt espavilat que vivia a la riba del riu Ter passava les estones lliures pescant, ja que era la seva gran afició. Una vegada, accidentalment, l’ham va atrapar pels cabells una dona d’aigua (aquelles fades que viuen amagades als corrents d’aigües netes i que només surten quan és de nit). Enfurismada, el va convertir en gegant i va llençar-li un encanteri: sempre més hauria d’estar despert, ja que, si s’adormia, esdevindria una estàtua de pedra.

Per estar sempre actiu ino endormiscar-se, el gegant es dedicava a ajudar els pagesos de l’entorn. Treballava la terra, cuidava els ramats i arreglava les masies. Un dia va esclatar una gran tempesta i el jove va salvar bona part de la gent de morir ofegada. Cansat de tant esforç, es va estirar i immediatament va caure adormit. L’encanteri es va complir i, si contempleu amb atenció els cingles que teniu al davant, podreu veure el gegant transformat en una gran silueta de pedra. (info Natura local)

 

Altres llocs d'interès

Salt de Sallent – Rupit
Santuari de Cabrera al Collsacabra
Puig del Far i la Roca del Migdia

sortir amb nens a Osona

 

 

 

etiquetes: