Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Circuit inclusiu de l’Esquirol

 1. Home
 2. »
 3. Circuit inclusiu de l’Esquirol
adreça:
L'Esquirol, Osona

 

 

 

El circuit inclusiu de l'Esquirol és una bonica excursió adaptada per a tothom. Té 3 variant rosa, blava i verda, l'itinerari blau és apte per a cadira de rodes. En aquests cas es segueix la rosa i es fa autoguiada per Natura Local. Una ruta circular que us durà per sobre la cinglera de la riera de la Gorga. Seguint la ruta descobrireu la Barra de Ferro, un l'impressionant salt d'aigua d'uns 80m. La roureda donarà color a la tardor i ombra si hi aneu a l'estiu. Teniu una agradable zona de pícnic amb taules i bancs a l'entorn de la font de l'Escudella.

*només l'itinerari blau és un circuit adaptat, la resta són circuits inclusius.

 

Circuit inclusiu a l'Esquirol. Dades i mapa

Circuit inclusiu de l'Esquirol

Circuit inclusiu de l'Esquirol

veure ruta autoguiada per Natura Local

Circuit inclusiu a l'Esquirol. Itinerari.

La ruta comença des del mateix nucli de l'Esquirol, davant l'església de Santa Maria del Corcó (1721-1743).

 • Sortirem del Passeig les Gorgues, davant l’Ajuntament, i anirem cap a la plaça major a on agafarem el carrer Major, direcció Tavertet. Passareu per el Parai, la casa que va original el poble de l'Esquirol.
 • Seguir fins arribar al pont medieval, que heu de creuar. Des d'aquí us anireu enfilant fins el cementiri. un cop arribats cal seguir pel corriol que condueix a la Font de l'Escudella. Aquí trobareu una zona de pícnic, amb taules i bancs.
 • Continuar per la Riera de la Gorga per sobre la cinglera. Hi trobareu miradors on contemplar el barranc, ara cobert d'espesa vegetació.

Circuit inclusiu de l'Esquirol

salt de La Barra de Ferro / gorg de la riera de la Gorga

 • S'arriba fins el mirador La Barra de Ferro, un impressionant salt d'aigua de 80 metres d'alçada del Torrent de la Font Nova. Uns quilòmetres més avall l'aigua desembocarà al Pantà de Sau i al Ter.
 • Ara el camí s'enfila seguint el Torrent de la Font Nova passant pel mig de la roureda.
 • Continuar fins el punt on s'ha de creuar el torrent. En aquest punt trobareu un gorg sota una balma en un entorn molt verd. Molses i falgueres li donen un aspecte selvàtic.

Circuit inclusiu de l'Esquirol

Font de l'escudella / Font de la Bertrana

 • L'itinerari condueix fins la Font de la Bertrana, a tocar del mas del mateix nom. A la font hi trobareu un immens plataner que a l'estiu dóna una bona ombra.
 • Just abans d'arribar al poble pel carrer nou, travessem un pontet sobre el Torrent de la Font Nova.

riera de la Gorga a l'esquirol

Circuit inclusiu a l'Esquirol

El Circuit Inclusiu de l’Esquirol és el primer a la comarca d’Osona. Veure mapa de les tres variants dels circuits AQUÍ.

 • Té 3 variants ( rosa- 8km, blau- 3km i verd- 3 km). El blau, per exemple, és apte per a cadires de rodes elèctriques, joëlette i handbike.
 • Totes tres variants passen per llocs d’especial interès natural com patrimonial del municipi, d’aquesta manera, la vivència encara és més enriquidora.
 • Els Circuits Inclusius estan senyalitzats físicament amb estaques i panells de Braille. La característica que els fa diferents als altres circuits adaptats és que són sempre a la natura.

 

Altres llocs d'interès

Salt de Sallent a Rupit
La roca Foradada a Cantonigòs
Ruta de les fonts a Rupit i Pruit

excursions a Osona amb nens

+ rutes adaptades