baner tram baix

Què fem?

Castell de Pera a la Vall d’Horta

  1. Home
  2. »
  3. Castell de Pera a la Vall d’Horta
web:
adreça:
aparcament de la Muntada - Sant Llorenç Savall Vallès Occidental (el)
coordenades: 41.6791575 / 2.0225098

 

 

 

Excursió fins el Castell de Pera a la Vall d'Horta i dins el Parc de Sant Llorenç i la Serra d'Obac. L'itinerari transcorre pràcticament per pista de terra i trams de senders més estrets a la part final. Hi ha quatre itineraris per pujar-hi i si voleu la ruta es pot fer circular.  Una excursió fàcil i familiar. El castell de Pera és situat a 743 m d’altitud dalt d’un turó entre la Roca Sereny i el puig de Baiarols, al terme municipal de Sant Llorenç Savall. Si teniu ganes d'allargar l'excursió podeu visitar la impressionant casa modernista del Marquet de les roques i la font del Llor.

 

Castell de Pera a la Vall d'Horta. Dades

  • Distància: uns 3 km.
  • Temps: 2 h.
  • Tipus ruta: lineal i circular
  • Dificultat: fàcil (tret de l'últim tram de 300 m,)
  • Inici: aparcament de la Muntada

 

Itinerari fins el Castell de Pera

Castell de Pera

La ruta comença des de l'aparcament de la Muntada. Cal anar direcció a Can Brossa, des d'aquí teniu fins a 4 itineraris per arribar-hi.

A la cruïlla de Can Borrell si aneu cap a la dreta, direcció La Muntada, pujareu al castell per una pista, és el recorregut més llarg. Si seguiu cap a Can Borrell teniu 3 opcions. Seguir pel primer cartell, el segon o continuar per la pista. Nosaltres hi varem pujar des del segon cartell. Tots 4 arriben al punt on cal enfilar-se i on el camí presenta una certa dificultat ja que hi ha uns 300 m de fort desnivell.

Castell de Pera

Primer trencant cap el castell

Castell de Pera

Segon desviament, aquest és el que varem fer nosaltres i a l'esquerra teniu la pista.

Castell de Pera

Punt on es troben tots els camins per fer els últims 300m.

De baixada podeu tornar per on heu vingut o seguir per un dels altres camins fins el punt d'inici. L'itinerari està senyalitzat amb pals i cartells del Parc Natural. Bona part de l'excursió es fa per sender sense cap dificultat, només l'últim tram s'enfila una mica, res que els petits excursionistes no puguin fer. Un cop a dalt les vistes son magnífiques sobre la Vall d'Horta i la Mola.

Castell de Pera

El castell costa de veure des de lluny ja que queda eclipsat per les roques del cim.

Castell de Pera

De la paret rocosa de la muntanya sobresurt el que queda de la paret del castell.

Castell de Pera

Castell de Pera

Castell de Pera

Marquet de la Roca i la font del Llor

Marquet de la Roca Vall d'Horta

Com que la caminada és curta us aconsellem visitar el Marquet de la Roca i anar a buscar aigua tot fent un passeig fins a la bonica font de Llor on l'aigua surt d'una petita balma.

 

El Castell de Pera

Castell de Pera

Castell de Pera

Castell de Pera

El castell de Pera està situat dalt d’un turó, a la capçalera de la Vall d’Horta (conca del riu Ripoll) i dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt. Està documentat des de l’any 1017, actualment només conserva alguns murs que permeten resseguir la seva estructura medieval.

La part més ben conservada és el mur de ponent, on s’hi veuen nombroses espitlleres. També són destacables les restes de la capella del castell, dedicada a Santa Maria i documentada des de 1378. Es conserven restes fins a mig metre d’alçada, datades al segle XI. L'Ajuntament de Sant Llorenç Savall promou una excavació arqueològica al castell de Pera amb el suport del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Veure AQUÍ tota la informació.

 

 

activitats i rutes pel Vallès Occidental

rutes de castells

 

 

INSTAGRAM