Casal dels Voltors

 1. Home
 2. »
 3. Casal dels Voltors
adreça:
La Torre de Tamúrcia Pallars Jussà (el)

 

 

 

El Casal dels Voltors és un punt d’informació turística i un centre d’interpretació de les aus carronyaires del Pirineu. Es troba ubicat dins la Ruta de la Vall dels Voltors, un itinerari circular de 31 km que disposa d’àrees de pícnic, fonts i miradors, tot passant pels pobles de la Terreta, al municipi de Tremp. La Ruta es pot fer tant a peu, com en BTT o en cotxe.

 

Casal dels Voltors, punt d'informació

Casal dels Voltors

Al Casal dels Voltors, cada dissabte a les 10:30 h, es pot veure en directe a través d’una càmera, com s’alimenten les 4 espècies d’aus carronyaires del Pirineu: el voltor comú, el trencalòs, l’aufrany i el voltor negre.

El Casal també compleix la funció de punt d’acollida dels visitants i de punt de informació de les diferents activitats que es poden efectuar a zona de La Terreta. Una zona que disposa d'una gran quantitat de senders amb diferents nivells de dificultat. Podreu descobrir i gaudir del paisatge de l’espai natural Serra de Sant Gervàs-Terreta-Vall Alta de Serradell.

 

Ruta de la Vall dels voltors

Casal dels Voltors

Us deixem l'enllaç de la ruta que han descrit des de l'Ajuntament de Tremp.

 • Època aconsellable: Tot l’any. Hivern-primavera per ser època de cria d’aus com el voltor i el trencalòs . Primavera i estiu: Per la visita d’aus migratòries.
 • Recorregut : Tremp – Pont d’Orrit – Torre de Tamúrcia – Espluga de Serra – Castellet – Sapeira – Pont d’Orrit – Tremp
 • Modalitats del recorregut: En un principi, aquesta ruta està pensada per realitzar-la en vehicle, però és possible realitzar-la també en BTT o a peu. Es pot fer de forma guiada o de forma autoguiada.
 • Quilòmetres: 31 km
 • Desnivell: Pujada 166m. Baixada 200m
 • Dificultat: Parlem d’un itinerari sense cap dificultat, apte per a la realització de qualsevol persona.
  És recomanable portar binocles i aigua de reserva.

 

Altres llocs d'interès

Excursions en família: volta als estanys de Basturs

Pallars Jussà amb nens

Alt Pirineu i Aran amb nens

 

 

 

etiquetes: