Què fem?

El bosc pintat de Poblet, ruta micològica amb nens

 1. Home
 2. »
 3. El bosc pintat de Poblet, ruta micològica amb nens
adreça:
Vimbodí i Poblet, Conca de Barberà (la)
coordenades: 41.337914 / 1.055848

 

 

 

 

En el bosc pintat de Poble podreu descobrir la singular ruta del bosc de Castellfollit a la població de Vimbodí i Poblet. Una ruta micològica on els bolets i també els arbres en són els protagonistes. Què fer amb nens dins el fabulós bosc de pinassa? buscar bolets pintats als arbres que es dibuixen segons us col·loqueu en una visual concreta.
El bosc de Castellfollit, on es troba el bosc pintat de Poblet, conté una gran diversitat micològica. S'hi han comptabilitats més de 700 espècies diferents. També pot ser una manera diferent de descobrir els bolets amb els nens ja que durant la ruta hi trobareu diferents panells informatius sobre algunes espècies. Així, anar al el bosc pintat de Poblet, és una singular i divertida manera de convertir-se en caçadors de bolets i descobrir una part del Parc Natural de Poblet .

El bosc pintat de Poblet: Itinerari 4 del bosc de Castellfollit

El bosc pintat de Poblet, ruta micològica amb nens

veure pdf de l'itinerari micològic del bosc de Castellfollit

 

Aquest itinerari comença a l'àrea de lleure de la casa forestal de Castellfollit, per arribar-hi cal seguir la carretera de Poblet a Prades i al punt 6.5km cal agafar la pista de l'esquerra. Ambos itineraris permeten veure tots els bolets dels arbres.

 

Bosc de Castellfollit. Itineraris

Bosc Pintat de Poblet ruta micològica

El primer tram de la ruta és un pèl costerut amb arrels i pedres. No us desanimeu, és un tram curt i de seguida serà més planer.

L'itinerari curt a la ruta micològica

Adequat per a famílies. Tot i que a l’inici hi ha un tram amb fort pendent, permet un retorn per la pista principal.

 • Punt d'inici i final: àrea de lleure de la casa forestal de Castellfollit.
 • Tipus de ruta: circular.
 • Distància: 3 km.
 • Desnivell: 190 m de pujada i baixada.
 • Dificultat: fàcil.
 • Durada: 1,30 hores
 • Marques de seguiment: senyals direccionals Paratge Natural de Poblet amb el número 4.

 

L'itinerari llarg del Bosc de Poblet

Adequat per a amants de l’excursionisme que vulguin coronar la vall de Castellfollit i gaudir de la diversitat d’ambients forestals que ofereix aquest itinerari.

 • Punt d'inici i final: àrea de lleure de la casa forestal de Castellfollit, carretera de Poblet a Prades, Km. 6,5.
 • Tipus de ruta: circular.
 • Distància: 6,500 km.
 • Desnivell acumulat: 391 m de pujada i baixada
 • Dificultat: mitjana.
 • Durada: 3,30 hores
 • Marques de seguiment: senyals direccionals Paratge Natural de Poblet amb el número 4.

Anem a caçar bolet fent fotos!

Hem renovat les fotos, desembre 2021, després de la nostra excursió. Els bolets han estat repintats i s'han posat unes plataformes de fusta (no sabem si abans ja hi eren) per indicar el millor lloc per fer la foto del bolet sencer.

Nosaltres hem fet la ruta que surt des de la Casa Forestal a les fotos de la capçalera teniu l'ordre en que hem anat trobant els 6 bolets: Peu de rata groc, Farinera Borda, Fredolic, Ou de Reig, Apagallums i Rovelló.

Bosc Pintat de Poblet ruta micològica

Segurament el més vistós i fotografiat sigui el vermellós Ou de Reig. Podeu fer-vos la foto entre els arbres donant la sensació que sortiu de dins del bolet.

Cada bolet té un panell informatiu que n'explica les seves característiques. A la foto de la dreta podeu veure la fusta des d'on fer la foto de la Farinera borda.

Tots els bolets estan pintats a trossos en més d'un tronc i el conjunt formen un únic bolet. Aquí teniu un exemple del Peu de rata groc.

Bosc Pintat de Poblet ruta micològica

Trobareu indicacions per trobar els bolets, en aquest cas un tram d'anada i tornada per veure la Farinera Borda.

Bosc Pintat de Poblet ruta micològica

Farinera borda, no la toqueu és verinosa!

Bosc Pintat de Poblet ruta micològica

Amb un Rovelló com aquest en teniu per uns quants àpats!

 

Casa forestal de Castellfollit

El bosc pintat de Poblet, ruta micològica amb nens

Àrea de lleure de Castellfollit, punt d'inici de la ruta del bosc pintat de Poblet

 • L’itinerari comença a l’àrea de lleure de la casa forestal de Castellfollit on hi ha un aparcament, taules i una zona de jocs infantils.
 • La casa forestal de Castellfollit, d’estil modernista, va ser construïda a començaments del segle XX perquè en fessin ús els enginyers i treballadors que van executar els treballs de restauració del Bosc de Poblet.
 • S’hi accedeix des de la carretera T-700 (Poblet-Prades). Al punt quilomètric 6,5 hi ha un trencant que entra a la vall de Castellfollit (just on hi ha una creu de terme). Per arribar a la casa forestal de Castellfollit, cal seguir la pista principal asfaltada durant 3 km. De camí a la casa forestal hi ha el Centre d’Interpretació del Paratge Natural de Poblet i un punt d’informació obert segon temporada.
 • El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya va buscar una manera de fer més atractiva la ruta micològica i va organitzar un concurs per veure propostes. El guanyador fou l'artista Genís Colell, autor de les imatges dels bolets al bosc.
 • El Bosc de Poblet pertany a un PNIN (Paratge Natural d'Interès Nacional)

 

 

Altres llocs d'interès

 

INSTAGRAM

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save