1. Home
  2. »
  3. Bassa d’Arres a la Val d’Aran
adreça:
Arres de Sus, Val d'Aran

 

 

 

 

La Bassa d'Arres a la Val d'Aran està situada a 1.560m d'altitud. Es tracta d'una bonica àrea de lleure, del municipi Arres de Sus, situada a tocar del petit llac. Disposa de taules de pedra i una barbacoa, és d'accés lliure. La zona té unes boniques vistes i l'entorn es obert i agradable per passar el dia. Darrera de la zona de barbacoes hi surt un caminet, fàcil de fer, que condueix fins la mina Victòria. L'entrada a la mina és fa en una visita guiada.

 

Bassa d'Arres a la Val d'Aran. Què hi trobareu

  • taules de pícnic de pedra a tocar del llac
  • zona de barbacoes amb graelles
  • bones vistes
  • ruta senyalitzada fins la Mina Victòria.

 

La mina Victòria des de la Bassa d'Arres de la Val d'Aran

Podeu arribar fins l'antiga mina de zinc fent una excursió des de la mateixa Bassa d'Arres. Un caminet que surt del darrera de les barbacoes us portarà fins la Mina.

Bassa d'Arres a la Val d'Aran

Visitar la mina Victòria

El 2004, la Mina Victòria reobre les seves portes com a mina museu. Si voleu entrar i veure la Mina heu de contactar amb el Museu d'Aran. La visita a l’explotació es fa a partir d’un itinerari circular de senderisme on el paisatge i l’entorn complementen la visita.

  • L’itinerari a peu surt des de la Bassa d’Arres. Heu de seguir les senyalitzacions de fusta amb la representació d’una vagoneta. L'itinerari fins la porta de la mina és d'unes dues hores.
  • Dins la Mina, a mig camí, es troba la la sala de màquines, ara habilitada com a centre de visitants. Des d'aquí anireu acompanyats d’un guia per visitar la galeria Sacòsta (200 m de longitud) i conèixer els diferents mètodes d’explotació del mineral. A partir d’aquí, l’itinerari seguirà per les galeries superiors i de retorn a la Bassa d’Arres.
  • Es recomana dur calçat de muntanya, aigua i roba d’abric (interior de la galeria, 9 °C).

Per accedir a la mina s'ha de de trucar al Museu d'Aran.

*fotos web Val d'Aran i Visit Museus GENCAT