baner tram baix

pastis tropical de pinya i coco
| |

Pastís tropical de pinya i coco

pastis tropical de pinya i coco

Avui teníem ganes de fer un pastís nou i volíem provar de posar-hi pinya. Buscant receptes hem agafat una mica d’aquí i una mica d’allà per fer la nostra. Us deixem la recepta de pastís tropical de pinya i coco. Aprofitant que teníem una pinya natural l’he posat a la foto però el pastís porta talls de pinya en suc natural. Ha quedat bo però la propera vegada li posarem més pinya i més suc.

Pastís tropical de pinya i coco. Ingredients

  • 3 rodanxes de pinya de pot
  • 40-60 gr. de coco ratllat (la quantitat és variable, segons el gust)
  • 4 ous
  • 240 de farina de pastisseria
  • 1 sobre de llevat
  • 200 gr. de llet condensada
  • 1/4 got d’oli d’oliva
  • 1/4 de suc de pinya

per a la decoració:

  • 1 rodanxa de pinya tallada en làmines fines
  • coco ratllat

pastis tropical de pinya i coco

Recepta pastís tropical de pinya i coco. Elaboració

pastis tropical de pinya i coco

Enceneu el forn abans de posar-vos a treballar a 180º.

  • Talleu la pinya dins del pot de la batedora. Afegiu-li el suc i l’oli. Batre molt bé.
  • Separeu les clares dels rovells
  • En la mescladora poseu els rovells i la llet condensada. Barregeu bé.
  • Incorporeu la pinya i barregeu bé fins a obtenir una massa homogènia.
  • Peseu la farina i junt amb el llevat passeu-ho per un colador i incorporeu-la a la mescladora. Nosaltres ho fem en tres cops.
  • Muntar les clares a punt de neu amb un pessic de sal.
  • Incorporar, amb suavitat, les clares muntades. Feu-ho en tres cops.
  • Unteu bé el motllo, poseu-hi la massa i enforneu. Nosaltres l’hem posar 35-40 minuts.
  • Mentre està al forn lamineu una rodanxa de pinya.
  • Treure’l del forn i pintar la superfície amb suc de pinya.
  • Decoreu amb coco ratllat i les làmines de pinya.
  • Deixeu refredar

pastis tropical de pinya i coco

Quina decoració fareu amb les làmines de pinya?

Què poden fer els petits cuiners?

Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Com sempre poden pesar, batre, barrejar… Muntar les clares a punt de neu. Tallar la pinya en làmines fines i decorar el pastís al seu aire, fent una mandala, un collage…  . Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !

Bon profit !

+pastissos per fer amb nens

+ postres per fer amb nens

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat