Les deixalles no tornen soles
|

Les deixalles no tornen soles

Les deixalles no tornen soles

Escrivim aquest post després de veure una nova notícia sobre els efectes dels actes incívics en espais naturals i d’ús públic. Lamentem moltíssim que s’hagin de prendre mesures com prohibicions o restriccions. I que accions de gent irrespectuosa amb la natura i les persones perjudiquin a la resta. Ens molesta moltíssim que les bretolades, mala educació i passotisme embrutin sistemàticament els espais de tots. Ens entristeix haver de repetir que les deixalles no tornen soles, que no facis a fora el que no vulguis per casa teva o que s’han de deixa els llocs com t’agradaria trobar-los quan hi vagis tu.

Trist. Lamentable. I emprenyador.

 

Les deixalles no tornen soles. Civisme i educació és cosa de tots

Els espais públics, ja sigui un parc, un riu, un gorg, la muntanya o la platja, són de tots. Hi ha algú que li agradi la brutícia? Oi que ens agrada a tots trobar-ho net?

El respecte a un mateix comença respectant als altres. I, el fet de ser respectuós amb els espais de tots ens fa sentir bé i millors persones. creiem que així hauria de ser. No costa res portar una bossa per a la brutícia, no fer pintades on no s’hi poden fer, no trencar ni el mobiliari ni res de l’entorn.

A totnens mirem de portar-vos a racons i espais bonics per anar en família. Moltes vegades en han dit que posem a l’abast espais bonics que s’han de protegir de la gent i ens conviden a no divulgar-los. No en som partidaris. Ens agrada compartir indrets especials per fer excursions. Pensem que tothom té dret a gaudir de la natura i a conèixer el bonic territori on vivim. Som, però, molt crítics amb la gent irrespectuosa. Són pocs, o això esperem, però fan molt mal a la resta que ens sabem comportar. I a la natura.

Anar d’excursió, visitar un parc, refrescar-se en un riu o el mar són també accions per educar i donar exemple als nens.

Ajuntaments i entitats estan començant a restringir les visites a determinats espais naturals, sobretot a l’estiu i en llocs de bany. Ecotaxes, pàrquings de pagament, limitacions d’aforament… Ho entenem perfectament.

No hauria de tractar-se de prohibir l’accés o no anar-hi. Per revertir la situació només hi ha una solució: civisme.

 

Les deixalles no tornen soles

respectem la natura per poder gaudir-la plenament

 

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *