baner tram baix

Carrera Bestial - Bestiari catala
| |

Carrera Bestial

Carrera Bestial - Bestiari catala

La cultura popular està d’enhorabona, aquest mes de juny ha sortit a el minijoc Carrera Bestial, estrenat a Play Store de manera gratuïta. Es tracta d’un joc on diferents bèsties del bestiari popular català son les que corren i salten a la petita pantalla del mòbil. Amb una mecànica de joc molt simple i senzilla, cal saltar diferents obstacles que les bèsties es troben al carrer, es pretén apropar la imatgeria popular al públic de manera virtual. El jugador pot escollir amb quina bèstia vol jugar i aquesta apareix al carrer amb el públic animant i vibrant al seu pas. A cada salt la bèstia treu foc i la cursa cap endavant va animant-se corrent cada cop més de presa, tant de dia com de nit. Una fantàstica iniciativa per animar a tothom a jugar però sobretot per donar a conèixer les diferents bèsties que tenim al país. 

De moment només hi trobareu 5 bèsties però s’hi aniran incorporant més cada 3 setmanes fins a un total de 25. Així doncs, tocarà anar esperant per veure còrrer i saltar cadascuna d’elles. 

Enllaç al minijoc Carrera Bestial: https://bit.ly/3nmemvC

Les primeres cinc bèsties de la Carrera Bestial

Carrera Bestial joc bestiari catala

Els usuaris que es descarreguin aquest joc podran interactuar amb un total de 25 bèsties festives, que són les que es van apuntar en la convocatòria del mes d’abril. Al llarg de l’estiu s’aniran penjant totes elles de cinc en cinc.

  • el Gall i el drac la Pigota de la Pobla de Montornès – Tarragonès
  • el Ferafoc de Sant Quintí de Mediona  – Alt Penedès
  • el Garot de l’Arboç – Baix Penedès
  • el Drac de tres caps de Sant Pere de Ribes – Garraf. 

Els detalls del joc

El joc ha tingut en compte una sèrie de detalls que van més enllà de les característiques, ja espectaculars, de cada bèstia. I a les particularitats del cos, les ganyotes o el moviment de cada bèstia festiva s’hi ha afegit la música que les acompanya i l’ambient en què es mouen simulant la sortida de la bèstia un dia de Festa Major.

els creadors del joc

Adrià Morreres, desenvolupador de l’aplicació, assenyala que cada figura de bestiari s’ha acompanyat de la melodia que la fa ballar adaptant-la a la música sintètica de 8 bits que tant caracteritzava els videojocs de fa més de vint anys. Òscar Ferrer ha estat el compositor, s’ha encarregat de l’àmbit musical. Mentre que Joan Albadalejo ha ajudat Morreres a fer uns gràfics en els quals es pot distingir l’skyline de cada poble o ciutat.

Pel que fa a les bèsties, la majoria d’elles s’han dissenyat amb l’ajuda dels models 3D obtinguts a través del projecte d’escaneig de les figures de bestiari, molts dels quals es poden trobar publicats en la galeria virtual d’Sketchfab.

Mateu Tres, president de l’Agrupació del Bestiari, destaca la internacionalització del videojoc, que es pot descarregar per a tauletes i smartphones des de qualsevol punt del món. Ara per ara només es pot aconseguir a Play Store, encara que pel mes setembre també traurà la versió d’Apple.

Felicitats per la iniciativa. Des de totnens us animem a jugar i després a traslladar la partida als carrers i places del país per seguir la bèstia que feu saltar al mòbil. 

Només un però, al joc no surt el nom de la bèstia i la veritat és que és una llàstima. S’hi s’incorporés el nom es podrien anar identificant per buscar informació de cadascun d’ells i així conèixer-el millor.

Enllaç al minijoc Carrera Bestial: https://bit.ly/3nmemvC

+ Bestiari – Associació del Bestiari festiu i popular de Catalunya

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat